ΜέΡΑ25: Απαγορεύτηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία

ΜέΡΑ25: Απαγορεύτηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία

Αντίστοιχη απαγόρευση επιβλήθηκε και σε άλλους δύο ακαδημαϊκούς.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγόρευση δραστηριότητας (Betätigungsverbot) στη Γερμανία σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη και δύο ακόμη ακαδημαϊκών εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Αντίστοιχη απαγόρευση επιβλήθηκε και στον ακαδημαϊκό Σαλμάν Αμπού Σίτα (Salman Abu Sitta)και τον χειρουργό και πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Γκασάν Αμπού Σιτάχ (Ghassan Abu Sittah), ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και υποβλήθηκε σε ανάκριση 3,5 ωρών στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, προτού επιστρέψει στο Λονδίνο.

Οι τρεις ακαδημαϊκοί επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT