Θεωρείο: «Στα δύο» το Μαξίμου

Θεωρείο: «Στα δύο» το Μαξίμου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπη Εκδοση. Ενας αθέατος «εσωκομματικός πόλεμος» έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, που εξ αντανακλάσεως έχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό του Μαξίμου, που έχει διχαστεί. Η αντιπαλότητα είναι μεταξύ του νεοδημοκράτη προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και αρκετών «γαλάζιων» δημάρχων, με το θέμα να αφορά το ύψος των κτιρίων και την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Ο κ. Στασινός έχει τη στήριξη του Χρήστου Σταϊκούρα και του Ακη Σκέρτσου, ενώ οι δήμαρχοι και ειδικά ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που σηκώνει μεγάλο κομμάτι της αντίδρασης, έχει τη στήριξη του Μάκη Βορίδη. Το θέμα, όπως γίνεται αντιληπτό, «ακουμπάει» το Μαξίμου, που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να δώσει τη λύση σ’ αυτόν τον πόλεμο.

Ικανοποίηση

Αν κάποιος έχει κάθε λόγο να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο τέως υπουργός ήταν από τους πρώτους –αν όχι ο πρώτος– που ήγειρε θέμα υποψηφιότητας του Μπελέρη, επιχειρηματολογώντας σταθερά υπέρ της καθόδου του στις ευρωεκλογές.

Χαμηλά οι προκριματικές

Σας έγραφα τις προάλλες για τις πολύ αδύναμες κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το γεγονός πως το κόμμα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Η συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία για τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, καθώς κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Μπροστά στον Μάικ Μπέζος

«First Global». Ετσι ονομάζεται ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής στον κόσμο, που για πρώτη φορά θα γίνει στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για διοργάνωση με 190 εθνικές ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο, ιδρυτής της οποίας είναι ο διεθνούς φήμης επιστήμονας Ντιν Κέιμεν. Η απόφαση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, παρουσία της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου, του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και του Bezos Earth Fund, που εκπροσωπήθηκε από τον Μάικ Μπέζος, πατέρα του Τζεφ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Κυρανάκης, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δούλεψε για να έρθει ο σημαντικός διαγωνισμός στην Ελλάδα, τη διοργάνωση του οποίου υποστηρίζουν οργανωτικά και τεχνολογικά το Yale University και το ΜΙΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή