Εντός και Εκτός: Τα λαχανικά του Σκρέκα

Εντός και Εκτός: Τα λαχανικά του Σκρέκα

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Εντυπη Εκδοση. Συνολικά 18 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο που παραπέμπουν στον πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο, άλλωστε, προέρχονται, ανακοίνωσαν χθες από τη Νέα Αριστερά. Ξεχωρίζουν τα ονόματα δύο πρώην υπουργών της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Νίκος Φίλης, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, αποχώρησαν από το πρώην κόμμα τους πολύ νωρίς. Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται η οικονομολόγος Ζωή Ακριβούλη, η ιστορικός Μαρία Γιαννακάκη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Γιάννης Καλομενίδης, η ανθρωπολόγος Ολγα Νάσση και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Η επιτυχία της Νέας Αριστεράς να αποτυπωθεί στον εκλογικό χάρτη της χώρας τον προσεχή Ιούνιο είναι προφανές ότι θα κρίνει πολλά και για τη συνέχεια του εγχειρήματος.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Αντιθέτως, τέτοια διλήμματα δεν υπάρχουν στον Περισσό, καθώς στο ΚΚΕ αυτές οι απαντήσεις είναι περίπου μηχανικές, αν όχι αυτοματοποιημένες. Τη Κυριακή, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, το οποίο για τους γνώστες του συγκεκριμένου χώρου δεν προκαλεί ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επιλογή, όπως ο ίδιος ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε, έγινε με βάση τη συμμετοχή στο εργατικό, στο γυναικείο ριζοσπαστικό και στο αγροτικό κίνημα, όπως και σε αυτό κατά των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών. Το 22% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 ετών, το 26% από 40 έως 49, το 33% μεταξύ 50 και 59 και το 19% είναι ηλικίας από 60 χρόνων και άνω. Πέρα από τους δύο σημερινούς ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (Κώστας Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος) υποψήφιοι είναι, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεργαζόμενη με το κόμμα από το 2019 Κωνσταντίνα Κούνεβα, η εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος κ.ά.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Εντός και Εκτός: Τα λαχανικά του Σκρέκα-1Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης επανήλθε, αυτή τη φορά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μιλώντας –μεταξύ πολλών άλλων– για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Η ομιλία του υπουργού Οικονομικών κινήθηκε στο γνωστό «χατζηδακικό» πνεύμα, με την απαραίτητη δόση ηθικής παραίνεσης για την ανάγκη να γίνει το «σωστό», εν προκειμένω να μειωθεί η φοροδιαφυγή και, κυρίως, να μη χάσει η χώρα το «καρότο» της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκτός από το «δεν γίνεται», να μάθουμε και το «γίνεται», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος, πάντως δεν σταματά να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, διότι παρακολουθείται από πολύ κοντά από τις Βρυξέλλες. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι μια διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων, είτε ειλικρινής είτε προσχηματική. Είθισται να καταλήγει στα βράχια, λόγω της δυσκολίας που υπάρχει να εντοπιστεί η φοροδιαφυγή σε καθημερινές συναλλαγές. Θα κατορθώσει ο κ. Χατζηδάκης να φέρει αποτελέσματα εκεί όπου τόσοι πριν από αυτόν δεν έχουν καταφέρει να δαμάσουν ένα φαινόμενο με ιστορικές διαστάσεις στη χώρα; Θα δείξει.

Ο ΤΟΠΟΣ

Ο Εβρος, όπου λίγες ημέρες πριν από τον επόμενο γύρο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) της 22ας Απριλίου στην Αθήνα, θα προηγηθούν και ανταλλαγές επισκέψεων σε επίπεδο διοικητών στρατιωτικών μονάδων. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο, ο Ελληνας διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, με έδρα την Καβύλη Eβρου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στην Αδριανούπολη. Στη συνέχεια, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 18 και 19 Απριλίου, ο Τούρκος διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, με έδρα την Κεσσάνη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στις Φέρες. Ο προηγούμενος γύρος ΜΟΕ είχε διεξαχθεί στην Aγκυρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 και, όπως και τότε, έτσι και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Μπουράκ Ακσαπάρ.

Η ΑΤΑΚΑ

«Δείχνετε τον δρόμο για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα, η οποία μπορεί να μετατραπεί στον “λαχανόκηπο” της Ευρώπης και οι Ελληνες να μείνουν στην ύπαιθρο καλλιεργώντας και παράγοντας τα εξαιρετικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε συνάντηση που είχε στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους μεγάλης εταιρείας του χώρου της λιανικής πώλησης. Σε μια χώρα όπου οι δείκτες του πληθωρισμού ακολουθούν πορεία αντίστροφη της υπόλοιπης Ε.Ε., για τι να μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την κατάσταση της αγοράς; Για τα λαχανικά, που, όπως είναι γνωστό, είναι απολύτως απαραίτητα για κάθε ισορροπημένη διατροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή