Θεωρείο: Η καμπάνια του Μπελέρη

Θεωρείο: Η καμπάνια του Μπελέρη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας έχει ένα βασικότατο πρόβλημα μετά την υποψηφιότητά του: δεν μπορεί να κάνει καμπάνια, να πραγματοποιήσει περιοδείες, να μιλήσει στα μίντια. Σε αυτή την πρακτική δυσκολία καλείται να βρει λύση η οικογένειά του, ώστε να φτάσει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της υποψηφιότητας, κάτι που επιθυμεί φυσικά και το Μαξίμου. Η λύση που προκρίνεται αυτή τη στιγμή, έπειτα από σύσκεψη της οικογένειας, είναι το βάρος της καμπάνιας να σηκώσει ο γιος του με περιοδείες σε όλη τη χώρα, όπου αναμένεται να διαβάζει μηνύματα του πατέρα του, είτε ηχογραφημένα είτε γραπτά. Την ίδια ώρα, κομβικό ρόλο θα παίξουν τα social media, τα οποία θα αναβαθμιστούν και μέσω αυτών θα επιχειρηθεί να φτάσει παντού το μήνυμα του φυλακισμένου ομογενούς. Βασικό ρόλο σε όλη την καμπάνια θα διαδραματίσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Αγγελος Συρίγος, προσωπικός φίλος της οικογένειας Μπελέρη.

Αλγεινή εντύπωση

Πολύ αρνητικές εντυπώσεις άφησε στην Ουάσιγκτον ο χειρισμός Κασσελάκη σε σχέση με την οργάνωση του σκληρού φιλοϊσραηλινού AIPAC. Ζήτησε επιτακτικά ένα ραντεβού, το οποίο συμφωνήθηκε να μην ανακοινωθεί. Εγινε όμως σχετική διαρροή από ελληνικής πλευράς. Κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης το ματαίωσε, επικαλούμενος πρόβλημα με το πρόγραμμά του. Και πάλι συμφωνήθηκε να μη δημοσιοποιηθεί το ζήτημα. Ακολούθησαν ξανά αθηναϊκές διαρροές ότι οφειλόταν σε πολιτικούς λόγους. Λογικό ήταν να προκληθούν πολύ δυσάρεστες εντυπώσεις, ιδιαίτερα καθώς υπήρξε σύγκριση με τους χειρισμούς Τσίπρα.

Κόντρα

Eντονη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πρόθεση ορισμένων χωρών του Συμβουλίου να ζητήσουν να εξέλθει η Αλβανία από το καθεστώς παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Η πρώην υπουργός δεσμεύθηκε ότι, αν κάτι τέτοιο προχωρήσει, θα ζητήσει στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου την επαναφορά της Αλβανίας στο πιο αυστηρό καθεστώς παρακολούθησης, αναφερόμενη και στην υπόθεση Μπελέρη, για την οποία υπογράμμισε πως είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της έκπτωσης του κράτους δικαίου στη χώρα.

Η δεύτερη θέση

Μιλώντας με πολύ έμπειρο δημοσκόπο, μου έλεγε ότι η δεύτερη θέση κάθε άλλο παρά έχει κλειδώσει, καθώς η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι στη μία μονάδα, ενώ τελευταία το κόμμα του κ. Κασσελάκη δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι και να μην πηγαίνει πάνω από το 15%-16%, με το ΠΑΣΟΚ οριακά πιο πίσω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή