ΣΥΡΙΖΑ: Διπλός «πονοκέφαλος» για βάπτιση Κασσελάκη και δηλώσεις Παπανώτα

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλός «πονοκέφαλος» για βάπτιση Κασσελάκη και δηλώσεις Παπανώτα

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου για το θέμα του Δημήτρη Παπανώτα

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλός, απροσδόκητος πολιτικός «πονοκέφαλος» έχει προκληθεί στην Κουμουνδούρου με αφορμή αφενός την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» της βάπτισής του, αφετέρου τη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπανώτα για την έμφυλη βία και την κακοποίηση των γυναικών. 

Η σημερινή τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε «σοκαρισμένος» από την αποστροφή Κασσελάκη στον «σταυρό από το λάδι που σχηματίστηκε στο νερό» μετά τη βάπτισή του, αλλά και η «γκρίνια» πολλών μελών και στελεχών, μεταξύ αυτών και της υποψήφιας ευρωβουλευτή του κόμματος Σοφίας Μπεκατώρου, για το θέμα Παπανώτα ανοίγουν κάπως έτσι έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ –με άγνωστο το εύρος, τη διάρκεια και τις προεκτάσεις του– λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 

«Κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα»

Οσον αφορά το θέμα Κασσελάκη, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα έρχονται κατόπιν του «επεξηγηματικού» βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, στο οποίο τόνιζε ότι «στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή του είναι ο εαυτός του» και ότι «η καπηλεία της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ». 

Ο κ. Τσίπρας, στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, δεν αρκέστηκε στο να επισημάνει ότι «θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο» και ότι ότι «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα». Αντίθετα, εξέφρασε έναν ευρύτερο προβληματισμό για τον κίνδυνο μετάλλαξης του κόμματος. Παρά «τα πολλά στραβά που έχει μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ, η μετάλλαξη είναι κάτι άλλο» και δεν είναι κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για να αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας». Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και ο Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αυγή» λίγες μέρες νωρίτερα, όταν είχε δηλώσει ότι «τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου. Ολοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων». 

Σημειώνεται ότι ο Στ. Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, απαντούσε ότι «το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναστηθεί μετά από τόσα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες και χρόνια, και είμαι υπερήφανος για το πού βρισκόμαστε».

«Πονοκέφαλος» και αντιδράσεις για Παπανώτα

Την ίδια στιγμή, εντείνεται ο εσωκομματικός προβληματισμός αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα. Υπενθυμίζεται ότι σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός «αν θέλει να έχει (σ.σ. πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της». 

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, αλλά και ο υπ. Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του έγραφε ότι ο κ. Παπανώτας «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος» στις ευρωεκλογές και ότι ελπίζει «απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν και να πάμε παρακάτω».

Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφραστεί ήδη «γκρίνια» μελών και στελεχών. Η επίσης υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος Δώρα Τσαμπάζη, μιλώντας στο Kontra, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια» εξαιτίας αυτής της τοποθέτησης, ενώ σημείωσε πως πρέπει να επιληφθούν του θέματος τα αρμόδια όργανα της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η χρυσή Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Μπεκατώρου: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανώτας σε ανάρτησή του χθες δήλωνε για το θέμα πως «απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Σημειώνεται τέλος ότι αύριο, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή