Η πρώτη αντίδραση του Δ. Παπανώτα: «Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν είμαστε στο πλευρό σου»

Η πρώτη αντίδραση του Δ. Παπανώτα: «Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν είμαστε στο πλευρό σου»

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προσβολή προς εκείνους που τον ψήφισαν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ρηχό τρόπο σκέψης» έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας, μετά τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ο αποκλεισμός του αποφασίστηκε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία.

«Είναι μια μεγάλη νίκη που κατήγαγε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, η Ν.Δ. γενικότερα, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης με τον οποίον αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Χαίρομαι από την άλλη πλευρά γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο για να δώσεις έναν αγώνα και δεν είναι πρέπουσες οι συνθήκες, καλό είναι να απομακρύνεσαι πολύ νωρίς» σημείωσε, λέγοντας πως από την Τετάρτη είχε επικοινωνήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος: «Τους είπα, αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχτώ, γιατί είμαι ένας υποψήφιος που πάντα είναι στο κέντρο της προσοχής, τότε να παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη, είμαστε στο πλευρό σου».

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει» σχολίαζε, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό του προσβολή όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς εκείνους που τον ψήφισαν.

Η επίμαχη δήλωση

Υπενθυμίζεται ότι σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός «αν θέλει να έχει (σ.σ. πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημά της». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή