Πότε είναι οι Ευρωεκλογές 2024;

Πότε είναι οι Ευρωεκλογές 2024;

Οι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες θα εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, όπως ακριβώς και στις ευρωεκλογές του 2019

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου εντός της σχετικής διορίας, δηλαδή έως και τις 17:00 ώρα Ελλάδας της 8ης Ιουνίου, προκειμένου να καταμετρηθούν ως έγκυρες.

Οι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες θα εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, όπως ακριβώς και στις ευρωεκλογές του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως εκ τούτου, τα πολιτικά κόμματα προτείνουν ενιαία ψηφοδέλτια για όλη τη χώρα.

Τα πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Αρειο Παγο για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καλούνται να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT