Χρυσοχοΐδης: Πιο βίαιη και πιο οργανωμένη η παραβατικότητα των ανηλίκων

Χρυσοχοΐδης: Πιο βίαιη και πιο οργανωμένη η παραβατικότητα των ανηλίκων

Τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των ανηλίκων και την αποτροπή και αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας παρουσίασε με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βίντεο αρχίζει με εικόνα από μία αθηναϊκή πλατεία, όπου συρρέουν μεγάλες μάζες νέων ανθρώπων, κυρίως μαθητών. Απεικονίζονται αστυνομικοί να μιλάνε με μαθητές, εκπέμποντας το μήνυμα: «Είμαστε εδώ για σας, είμαστε κοντά σας και με το μέρος σας». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλάει με νέους ανθρώπους στη Στέγη Νέων και ακούει τα προβλήματά τους: τι τους απασχολεί, τι θεωρούν πώς προκαλεί αυτή την έκρηξη της βίας και παραβατικότητας των ανηλίκων.

«Είναι επίκαιρο το θέμα της βίας των ανηλίκων», λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι, ενώ πάντα υπήρχε, τώρα είναι «πιο βίαιο και πιο οργανωμένο», κυρίως με μικροσυμμορίες ανηλίκων.

«Και παλιά υπήρχαν τέτοια προβλήματα, αλλά δεν ήταν τόση η βία», λέει βεβαιώνοντας ότι «έχουμε απλώσει παντού αστυνομικές δυνάμεις, για πρόληψη κι αποτροπή. Να καταλάβουν όλοι ότι τίποτα δεν είναι χωρίς συνέπειες».

Προανήγγειλε μάλιστα έναν νέο τηλεφωνικό αριθμό, τον οποίο θα μπορούν να καλούν οι ανήλικοι που κινδυνεύουν και να έρχονται άμεσα ομάδες ΔΙΑΣ.

«Οφείλουμε και να σκεφτούμε και να δράσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα», λέει επίσης ο υπουργός, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης σε θέατρο, συμπληρώνοντας: «Θα κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια για σας και τα παιδιά σας».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michalis Chrisochoidis (@mchrisochoidis)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή