Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16,9 μονάδων για Ν.Δ. ενόψει ευρωεκλογών

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16,9 μονάδων για Ν.Δ. ενόψει ευρωεκλογών

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να παραμένει πρώτη και με μεγάλη διαφορά τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο Mega.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να παραμένει πρώτη και με μεγάλη διαφορά τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,4%, το ΠΑΣΟΚ 12%, το ΚΚΕ 9,8%, η Ελληνική Λύση 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η ΝΙΚΗ 3,6% και η Νέα Αριστερά 3,1%.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16,9 μονάδων για Ν.Δ. ενόψει ευρωεκλογών-1

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 26,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 12,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 9,9%, το ΚΚΕ τέταρτο με 8,1%, ενώ ακολουθούν Ελληνική Λύση με 6,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, ΝΙΚΗ με 3% και Νέα Αριστερά με 2,5%. 

Στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 35%, ενώ δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση είναι ο «κανένας» με 33%.

  • Ακολουθούν Κασσελάκης (9%), Βελόπουλος (5%), Ανδρουλάκης (5%) και Κουτσούμπας (4%).

Προς τη λάθος κατεύθυνση η χώρα

Αναφορικά με την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, το 64% απαντά πως η Ελλάδα έχει λάθος πορεία, ενώ το 31% απαντάει πως κινείται προς τη σωστή.

Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες καταγράφονται η ακρίβεια (33%), η οικονομία (27%), η κρίση θεσμών (7%), η εγκληματικότητα 6% και η ανεργία (5%).

  • Οσον αφορά τις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης, αυτές εντοπίζονται στην προσέλκυση του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • Οι χαμηλότερες επιδόσεις εντοπίζονται στην εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή