Καυστικά σχόλια για βάφτιση και σταυρό

Καυστικά σχόλια για βάφτιση και σταυρό

Οι αντιδράσεις Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα στις αναφορές Κασσελάκη – Για θρησκευτικό ναρκισσισμό τον κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς θεομπαίχτες δεν θα γίνουμε». Κάπως έτσι υποδέχθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για σταυρό που σχηματίσθηκε στην κολυμπήθρα όπου βαφτίστηκε. Και πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, στο ΠΑΣΟΚ αποδίδουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «θρησκευτικό ναρκισσισμό», κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν έχει προηγούμενο». Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να αστειευθεί, αναφέροντας (Κontra 24) ότι στη δική του βάφτιση σχηματίσθηκε στην κολυμπήθρα ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αστειεύθηκε για σφυροδρέπανο στη δική του βάφτιση. Πέραν του μάλλον δικαιολογημένου αστεϊσμού που προκάλεσαν οι αναφορές Κασσελάκη, στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές έχουν να ακουστούν πολλά ακόμη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ή, τουλάχιστον, επενδύουν σε αυτό, σε ανερμάτιστες δηλώσεις, μακριά από την ουσία της πολιτικής. Και αυτό γιατί πιστεύουν ότι αναδεικνύονται στο ακροατήριο που τους ενδιαφέρει ο δικός τους ορθολογισμός, η συνέπεια και η σοβαρότητα της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ. Εν ολίγοις, ότι οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι θα γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ακούσουν με μεγαλύτερη προσοχή όσα έχει να πει το ΠΑΣΟΚ. «Στους σοβαρούς, σκεπτόμενους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους δίνουμε με συνέπεια μια εικόνα σοβαρή, στέρεη, χωρίς λαϊκιστικές εκτροπές, χωρίς εύκολες και συγκυριακές παρεκκλίσεις. Δίνουμε την εναλλακτική που αναζητούν», αναφέρει συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη.

Από το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνουν στη γραμμή ότι με τον τρόπο που κινείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Οτι, δηλαδή, με τις ακραίες και αμφιλεγόμενες δηλώσεις που γίνονται, η κυβέρνηση προβάλλει ως σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη. Παράλληλα, από τη Χαριλάου Τρικούπη βάζουν και την παράμετρο της επομένης των εκλογών, αναφέροντας ότι με όσα λέει και με τον τρόπο που επιλέγει να πολιτεύεται ο κ. Κασσελάκης, υπονομεύει οποιαδήποτε προοπτική συζήτησης για την επόμενη ημέρα.

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα τελευταία οκτώ ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναμένεται, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, κάποια μεγάλη έκπληξη. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου το κόμμα του θα βγει ουσιαστικά ενισχυμένο σε σχέση όχι μόνο με τις ευρωεκλογές του 2019, αλλά και με τις εθνικές εκλογές του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή