Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, καμία χαλαρότητα

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, καμία χαλαρότητα

Στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, ζητώντας μεταξύ άλλων, από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πολιτική κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε νωρίτερα τον Αγιο Δημήτριο στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι Ευρωεκλογές «είναι εθνική κάλπη» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

«Bρίσκομαι σήμερα μαζί σας, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις γιατί οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει -το τονίζω, δεν πρέπει- να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους συμπολίτες μας οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις διπλές εκλογές του 2023. Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν μεγάλη σημασία διότι διεξάγονται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος το 2019 και πόσο διαφορετικός είναι το 2024. Με αναταραχή στη Μέση Ανατολή, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μια πανδημία η οποία εν τω μεταξύ μας έχει χτυπήσει», είπε ο πρωθυπουργός κ πρόσθεσε:

«Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, αυτές θα κληθεί πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλει στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Εχουμε ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο. Καθεμία και καθένας από τους 42 υποψηφίους κομίζουν κάτι σημαντικό στην κοινή προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Ώστε να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή μας στην Ευρώπη». 

Eθεσε, μάλιστα, εκ νέου το πολιτικό δίλημμα «ποιος μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα για την Ελλάδα» επικαλούμενος τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Μεταναστευτικό.

«Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι πείσαμε την Ευρώπη ότι πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την εξωτερική διάσταση του προσφυγικού. Ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας και ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα καθορίζουμε ποιος θα μπαίνει στην πατρίδα μας, και όχι οι λαθροδιακινητές. Αυτή ήταν μία εθνική επιτυχία», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα, πονοκέφαλος για τα ελληνικά νοικοκυριά και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του έχει αυξήσει σημαντικά τον κατώτατο μισθό και έχει αυξήσει για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο τομέα.

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας. Η ακρίβεια, φίλες και φίλοι -δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας-, είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό. Το ξέρουμε καλά και ξέρουμε, επίσης, ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε. Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 830 ευρώ. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 12 χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, αυξάνει τις συντάξεις» είπε και πρόσθεσε

«Αυτή η κυβέρνηση ήρθε πριν από δύο μέρες και διόρθωσε μια μεγάλη αδικία: επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, 830 ευρώ το μήνα, για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, οι οποίες δεν έπαιρναν επίδομα μητρότητας. Το διορθώσαμε. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι υπαρκτό. Είμαστε οι πρώτοι που το αναγνωρίζουμε, αλλά πιστεύουμε ότι βαίνει σταδιακά προς κάμψη το φαινόμενο της ακρίβειας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή