Μητσοτάκης: Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας – Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται

Μητσοτάκης: Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας – Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται

«Εχουμε πια και πτώση τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό», σημείωσε ο πρωθυπουργός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι συνεχής, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη λαχαναγορά του Ρέντη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο «Καλάθι των Νονών», που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, και στο «Καλάθι του Πάσχα», που θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σε σχέση με την επιλογή της τοποθεσίας ότι «σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Ελληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές».

«Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες είτε χαμηλότερες από τις περσινές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Εχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και, όπως είπα, έχουμε πια και πτώση τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT