Κατ. Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη

Κατ. Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη

Σε συνάντηση με τον Ουρουγουανό ομόλογό της, η ΠτΔ υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε Πόου.

Κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον ομόλογό της για τη θερμή υποδοχή και υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, καθώς και την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι σε μια εποχή πολλαπλών διεθνών κρίσεων και παγκόσμιων προκλήσεων, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, η διεθνής συνεργασία, με βάση το διεθνές δίκαιο, αποτελεί τη μόνη επιλογή, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις.

Κατ. Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη-1
Φωτογραφία: Γ.Τ. ΠτΔ via ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Παράλληλα, η Προέδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ουρουγουανό πρόεδρο για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά της για τα ισχυρά αισθήματα αγάπης που τρέφουν οι Ουρουγουανοί απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει, όπως τόνισε, και η μικρή αλλά δυναμική ελληνική ομογένεια της χώρας.

Σημειώνεται πως την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει στην επίσκεψή της ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή