Πολιτική σύγκρουση λόγω υπομνημάτων για τους Σπαρτιάτες

Πολιτική σύγκρουση λόγω υπομνημάτων για τους Σπαρτιάτες

Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Αρειο Πάγο - Εκπρόθεσμα κατέθεσε το δικό του ο ΣΥΡΙΖΑ – Επίθεση κατά της Κουμουνδούρου από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λιγότερο έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, στο κανάλι της Βουλής, πως έπειτα από σύσκεψη, παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου, αποφασίστηκε να συντάξει κείμενο – δήλωση κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές. «Τα θέμα δεν είναι τι κείμενα θα καταθέσει το κάθε κόμμα. Το θέμα είναι ότι η νομοθεσία η οποία ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό δεν εμπεριείχε και την πρότασή μας».

Η «ληξιπρόθεσμη» πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την άμεση απάντηση του Παύλου Μαρινάκη που έκανε λόγο για «δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας». «Η προθεσμία έχει λήξει από τις 20 του μηνός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη».

Υπενθυμίζεται πως Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έχουν καταθέσει εγκαίρως τα υπομνήματά τους που αιτιολογούν ενόψει ευρωεκλογών τους λόγους για τους οποίους δεν ανακηρύσσεται συνδυασμός αν στην πραγματική ηγεσία συμμετέχουν πρόσωπα καταδικασμένα για εγκλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο που συνέταξε επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση από τη συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο η απάντηση του κ. Αυλωνίτη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα» προκάλεσε την αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ. «Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία του τον αγώνα των προοδευτικών πολιτών ενάντια στους νεοναζιστές εγκληματίες. Αλλωστε, η νομική διαδικασία είναι ξεκάθαρη και ορίζει την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων», ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΚΚΕ δήλωσε για το θέμα: «Η μάχη ενάντια στον φασισμό και στις διάφορες παραφυάδες του δεν μπορεί να δοθεί με υπομνήματα και μάλιστα στη βάση ενός απαράδεκτου ευρωενωσιακού θεσμικού πλαισίου που στήριξαν τα άλλα κόμματα και που, όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, δεν εμποδίζει τη συμμετοχή φασιστικών μορφωμάτων στις εκλογές». Σήμερα αναμένεται από τον Αρειο Πάγο η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην περιοδεία που πραγματοποιεί στα νησιά έχει επικεντρώσει την προσοχή του στα ζητήματα της ακρίβειας και στην καθημερινότητα των πολιτών. Με το δεκαήμερο της «ναυτικής εβδομάδας» ήρθε να «κουμπώσει» και η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα στη Βουλή για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης σχετικά με τις ανατιμήσεις στην αγορά. Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Είναι προφανές ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να αντιμετωπίσει. Εχουμε καταθέσει δύο ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό (15 Μαρτίου και 4 Απριλίου), οι οποίες εδώ και έξι εβδομάδες δεν εισέρχονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής. Παράλληλα βλέπουμε να αυξάνονται τα κέρδη και σε άλλους τομείς, όπως είναι οι τράπεζες».

Εναν νέο τρόπο επικοινωνίας εγκαινίασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης δεχόμενος ερωτήσεις στο Instagram από χρήστες που τον ακολουθούν. Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. απάντησε πως «δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες, εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδας, με κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια. Από κει και πέρα όντως η Ν.Δ. είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, απλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την άκρα Δεξιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή