Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές – «Παρέλαση αλαζονείας» από τη Ν.Δ.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές – «Παρέλαση αλαζονείας» από τη Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικέντρωσε τα πυρά του στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, εάν ήταν πρωθυπουργός ο ίδιος, αύριο θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως φιλοτεχνεί μια εικονική πραγματικότητα.

«Περίμενα από τους Ελληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση –5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη, τον Μάρτιο– και να ρωτήσετε όλους τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας “γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού;”» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και συμπλήρωσε: «Σήμερα, οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολύ λίγοι και τα πρόστιμα πολύ μικρά. Αν υπήρχαν πολλοί έλεγχοι με πολύ βαριά πρόστιμα, δεν θα είχαμε αυτή την τεράστια κερδοσκοπία. Να το πω πολύ απλά και λαϊκά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χαρά των πολυεθνικών και της εγχώριας ολιγαρχίας».

Επικέντρωσε τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως, εάν ήταν πρωθυπουργός ο ίδιος, αύριο το πρωί θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση. «Το λέω αυτό με ευθύ τρόπο απέναντι στον πρωθυπουργό. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ατιμία εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, καταρρέει το ΕΣΥ, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θείο δώρο για τον πρωθυπουργό η αντιπολίτευση Κασσελάκη»

Δήλωσε αισιόδοξος για μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, αναφέροντας κατηγορηματικά ότι θα είναι δεύτερο κόμμα, γεγονός που «θα είναι κρίσιμο για την πατρίδα μας να μην κάνει “παρέλαση” η Νέα Δημοκρατία, μια “παρέλαση” αλαζονείας, χωρίς να νιώθει ότι την απειλεί κάποιος». Επιπλέον, επέκρινε έντονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. «Εκτιμώ ότι ο κόσμος της Αριστεράς, ο προοδευτικός κόσμος, ασφυκτιά με αυτή την πολιτική. Δεν μπορεί ένας προοδευτικός άνθρωπος να δεχθεί να έχει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον ο οποίος μιλά με τη γλώσσα του Βελόπουλου», συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, αν είναι ισχυρό, θα είναι ο πυλώνας να συμβεί ό,τι συνέβη στην Ιβηρική χερσόνησο – και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. «Με πυρήνα τη δημοκρατική παράταξη και άλλες δυνάμεις από το προοδευτικό Κέντρο που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία καθώς και από την προοδευτική Αριστερά –γιατί υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι, φιλοευρωπαϊστές, που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας–, να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα υπάρχει μια ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα. Αυτή την ασυμμετρία εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης, γιατί τον βολεύει να θέτει το ερώτημα “Μητσοτάκης ή χάος”. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, δεν θα υπάρχει “χάος”, θα υπάρχει ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση που θα είναι κυβερνητική επιλογή του προοδευτικού κόσμου στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ζητώ debate για τις ευρωεκλογές»

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρότασηή του για τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών, καθώς ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος λόγος είναι η ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση για να σταματήσει η Νέα Δημοκρατία το ρεσιτάλ αλαζονείας και περιφρόνησης του δημοσίου συμφέροντος. Δεύτερος λόγος και πάρα πολύ σοβαρός: Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Τι σημαίνει αυτό; Κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός, κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας του Λαϊκού Κόμματος, που ενισχύει τον γαλλογερμανικό άξονα. Αυτή είναι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει debate. Ζητώ debate για τις ευρωεκλογές, για να συζητήσουμε τα εθνικά, εσωτερικά και ευρωπαϊκά θέματα. Το αρνείται η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν θέλει να ταυτιστεί ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέδωσε στην κυβέρνηση πονηριά και διγλωσσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Η “μαρτυριάρα” κ. Χριστοφιλοπούλου είπε τον λόγο και τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Μπελέρη. Επειδή χάνει ψήφους προς τον Βελόπουλο, εργαλειοποίησε ένα εθνικό ζήτημα. Είχαμε, όμως, και κάτι άλλο. Την ώρα που η κ. Μπακογιάννη καταθέτει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, βγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών και λέει άλλα. Είναι αυτή σοβαρή στάση κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT