Καταδικάζουν τα κόμματα το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

Καταδικάζουν τα κόμματα το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απαράδεκτα και αχαρακτήριστα» αποκάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα όσα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή μεταξύ του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. 

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου», σε ένα επεισόδιο που δεν συνάδει με το δημοκρατικό πολίτευμα. 

«Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα.

Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα.  

Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει.

Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές».

ΣΥΡΙΖΑ: Τείχος σε όσους θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδίκασε απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών», Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία».

Νέα Αριστερά: «Να αποκλειστεί το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών από τις εκλογές»

«Ως εδώ. Να αποκλειστεί το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών από τις εκλογές. Ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για την ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, όσο και για την ίδια τη νομιμότητα της παρουσίας του εν λόγω κόμματος στην ελληνική Βουλή, η κατάσταση εκτραχύνεται» δήλωσε ο  εκπροσώπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλου. 

«Το επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο πλέον αλλά εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, θυμίζει τα έργα και τις ημέρες της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Ο τσαμπουκάς, η βία, η χυδαία και προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητα περιστατικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η άκρα δεξιά και ο φασισμός προβάλλουν προς την κοινωνία μια εικόνα δύναμης και αντισυστημικότητας.

Τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα οφείλουν κάτι περισσότερο από την απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμβάντων.

Οφείλουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, πρωτίστως πολιτικά, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των ιδεών της στην ελληνική κοινωνία.

Να μην είναι ούτε το κοινοβούλιο, ούτε η κοινωνία μας πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και τα φασιστικά μορφώματα.

Ως εδώ. Η Νέα Αριστερά συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα αυτό και περιμένει η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» από τις επικείμενες ευρωεκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή