Γ. Γεραπετρίτης: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Γ. Γεραπετρίτης: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

«Η Ελλάδα επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο ως συνομιλητής όλων των μερών στη βάση μιας εξωτερικής πολιτικής αρχών που μας δίνει την ευχέρεια να μιλούμε με όρους αυστηρότητας και ακεραιότητας», επισήμανε από το Κατάρ ο Ελληνας ΥΠΕΞ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, καθώς επίσης και με την υπουργό Επικρατείας, είχε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη χώρα.

«Βρέθηκα σήμερα στο Κατάρ σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα ολόκληρη, με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται, με τον κίνδυνο διάχυσης των εχθροπραξιών σε πολλά επίπεδα, στον Λίβανο, στη Συρία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Γ. Γεραπετρίτης: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή-1
Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών via X

«Στην Ερυθρά Θάλασσα η ελευθερία της ναυσιπλοΐας βρίσκεται σε υψηλή διακύβευση. Η ανάγκη να υπάρξει άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί βιώσιμη ειρήνη και να αποκατασταθεί η σταθερότητα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ», τόνισε.

Οπως επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, «το Κατάρ έχει έναν εξαιρετικά σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο ως προς τις εχθροπραξίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή».

Πρόσθεσε δε πως «η Ελλάδα επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο ως συνομιλητής όλων των μερών στη βάση μιας εξωτερικής πολιτικής αρχών που μας δίνει την ευχέρεια να μιλούμε με όρους αυστηρότητας και ακεραιότητας με όλους όσοι συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ειρήνευση στην περιοχή».

Γ. Γεραπετρίτης: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή-2
Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών via X

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και την υπουργό για το επικείμενο ταξίδι του εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα, καθώς και να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης των διμερών σχέσεων σε ένα πλαίσιο επωφελούς αμοιβαίας συνεργασίας.

Μετά την επίσκεψη στο Κατάρ, ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να μεταβεί στην Πόλη του Κουβέιτ, όπου την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αμπντουλάχ Αλι Αλ-Γιαχία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή