«Κασσελάκης εναντίον Κασσελάκη» για τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών

«Κασσελάκης εναντίον Κασσελάκη» για τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών

Κατηγορηματικό «όχι» στις ψήφους των Σπαρτιατών από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ευπρόσδεκτες είναι», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλειος Κασσελάκης

5' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκη «Κασσελάκης εναντίον Κασσελάκη» καταγράφηκε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και ξαδέλφου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλείου Κασσελάκη, αναφορικά με το αν και κατά πόσο είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών. 

Συγκεκριμένα, ο Βασίλειος Κασσελάκης, ο οποίος εξελέγη στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στην Κρήτη, απάντησε, μιλώντας στο Kontra το βράδυ της Τετάρτης, ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις, οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων, προσπαθούν να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι».

Η τοποθέτηση του Βασίλειου Κασσελάκη στο 27:12 του βίντεο:

Παρ’ όλα αυτά, νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης σημείωνε στο OPEN ότι «άρχισε η μάχη μεταξύ Ν.Δ. και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί Σπαρτιατών».

«Σας λέω πολύ ξεκάθαρα ότι η άκρα Δεξιά και οι νεοναζί δεν έχουν κανένα ρόλο και καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι άκρως αντίθετα από τις αξίες μας. Εμείς είμαστε η κοινωνία που έχει ιστορία, που έχει παλέψει ενάντια στον φασισμό και δεν πρόκειται να απολογηθούμε για τίποτα. Αλλοι είναι αυτοί που παρακολουθούν νεοναζί στους σταθμούς των τρένων με ρόπαλα και δεν κάνουν τίποτα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ερωτηθείς χαρακτηριστικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μονολεκτικά και κατηγορηματικά «όχι». 

Σημειώνεται ότι σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης υποστήριξε ότι «δεν θέλουμε τις ψήφους των Σπαρτιατών». 

Στη δήλωση του κ. Βασίλη Κασσελάκη αντέδρασε και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα: «Οχι, κύριε Βασίλη Κασσελακη. Δεν είναι “ευπρόσδεκτες” οι ψήφοι του μορφώματος. Δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ. Ως βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζω τη θέση μου.

Στο τουιτ του Προέδρου η γραμμή του κομματος που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή», έγραψε χαρακτηριστικά.  

Αναδίπλωση από τον Βασίλειο Κασσελάκη

Σήμερα το πρωί, ο Βασίλειος Κασσελάκης διευκρίνισε τα εξής για το θέμα μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απατώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες». 

Αντίδραση από τη Ν.Δ.

«Χθες, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι “Σπαρτιάτες” δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των “Σπαρτιατών”. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους “Σπαρτιάτες”» επισημαίνει, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

«Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Αρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές. Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση να λέει ότι “δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”. Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θέλουμε τις ψήφους ακροδεξιών μορφωμάτων, ο Μητσοτάκης τολμάει να πει το ίδιο;»

Μετά τις αντιδράσεις ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζει ότι «είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με την Ακροδεξιά».

Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το κόμμα που έχει αντιπρόεδρο προερχόμενο από το ΛΑΟΣ. Το κόμμα που έχει ως νούμερο 2 στο Μέγαρο Μαξίμου τον «τσεκουράτο» Μάκη Βορίδη. Το κόμμα που παρουσίασε με δόξες και τιμές ως υποψήφια ευρωβουλευτή την Ελεονώρα Μελέτη που ξέπλενε τον φασίστα Χρυσαυγίτη, καταδικασμένο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης με τηλεοπτική της συνέντευξη. 

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί, άλλωστε, στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και την τοξικότητα της Ακροδεξιάς, παραπέμπουν οι ωμές παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από το State Department, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο. Μαζί με την Ακροδεξιά καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου έχοντας απέναντι το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς για τη ΝΔ όλοι γνωριζόμαστε καλά σε αυτό τον τόπο.

Να προσθέσουμε ότι μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευθέως και απερίφραστα ότι δεν θέλουμε τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε». 

Πολιτική σύγκρουση για τα υπομνήματα

Σημειώνεται ότι στην τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, την οποία ανακοίνωσε χθες το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, δεν συμπεριλαμβάνεται το κόμμα των Σπαρτιατών.

Υπομνήματα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά. Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, είχε ξεσπάσει πολιτική σύγκρουση για το ζήτημα των υπομνημάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφάσισε να στείλει εκπρόθεσμα υπόμνημα, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας». 

«Οι ευθύνες της Ν.Δ. για την “δι’ αντιπροσώπων” παρουσία του Κασιδιάρη στην Βουλή και τη νέα απόπειρά του να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μεγάλες», απάντησε για το θέμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση, σχολιάζοντας ότι «η πολιτική ατολμία και η νομοθετική αβελτηρία που επέδειξε η κυβέρνηση με τρεις αποτυχημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε καταθέσει άλλη νομοθετική ρύθμιση, αποθράσυναν τους νεοναζιστές. Οπως και η μη διαψευσθείσα συνάντηση Υπουργού με ανώτατο δικαστικό για τις νομοθετικές αλλαγές».

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα. Ας πάψει ο κ. Μαρινάκης τους βερμπαλισμούς κι ας αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είχε απαντήσει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή