Σύγκρουση για τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών

Σύγκρουση για τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του ξαδέρφου του Στέφανου Κασσελάκη – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 243.922 ψηφοφόροι που στήριξαν τους Σπαρτιάτες το καλοκαίρι που πέρασε θα ψάξουν για νέα «πολιτική στέγη» στις ευρωεκλογές, μετά το μπλόκο που επέβαλε στο κόμμα ο Αρειος Πάγος. Για το αν υπάρχουν κόμματα που θα ήθελαν να φέρουν τις «ορφανές» ψήφους κοντά τους, προέκυψε ένας νέος καβγάς. Αφορμή ήταν η δήλωση του ξαδέρφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κασσελάκη, ο οποίος στο Kontra ανέφερε: «Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι». Η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτύπησε «συναγερμό» στην Κουμουνδούρου, από τη στιγμή μάλιστα που ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ξεκαθαρίσει με ανάρτησή του πως «στο ερώτημα, τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τους θέλετε; η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη. Οχι».

Η κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε μετά την παρέμβαση του Νίκου Ρωμανού: «Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί». Από το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν επικίνδυνο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει τυχοδιωκτικά με τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών». Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο Βασίλης Κασσελάκης επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα, αναφέροντας πως «εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την Ακροδεξιά».

Οι όροι της σύγκρουσης αντιστράφηκαν έπειτα από μια τοποθέτηση που έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στα «Παραπολιτικά FM». Οταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε αν επιθυμούν και τις ψήφους των Σπαρτιατών, απάντησε: «Σε όλο τον κόσμο απευθυνόμαστε, σε όλους τους ανθρώπους απευθυνόμαστε, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους; Οπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται, γιατί είναι όλοι πολίτες, είναι όλοι Ελληνες και Ελληνίδες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση και σημείωσε από την Κάλυμνο όπου βρισκόταν, πως «θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η Ν.Δ. είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς».

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε στο μπρίφινγκ πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα: «Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση αυτή δεν κάνει εκπτώσεις. Δεν κρύβεται πίσω από προθεσμίες, παίρνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τέτοιους σχηματισμούς, που πίσω από αυτούς, εφόσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις και δεν έχει καμία σχέση, ούτε έμμεση ούτε άμεση ούτε επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο. Ας το καταλάβουν καλά. Είναι έκθετοι».

Ο Τ. Θεοδωρικάκος

Στο «μπρα ντε φερ» που συνεχίστηκε μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το αν δόθηκαν απαντήσεις, παρενέβη με διευκρινιστική τοποθέτηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο θαλασσοδαρμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τα μαλλιά του πιάνεται. Ενοχλημένος προφανώς από την κριτική που έκανα ότι εκπροσωπεί έναν απολιτίκ λαϊκισμό και δεν γνωρίζει βασικά πράγματα στη χώρα, διαστρεβλώνει αυτά που είπα: είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ο ξάδερφός του είπε ότι τους είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών». Τακτική συγκεκριμένων κομμάτων είναι το «κλείσιμο του ματιού», σχολίασαν από το ΚΚΕ, «δεν είναι ευπρόσδεκτοι», επισήμανε ο Κωστής Καρπόζηλος από τη Νέα Αριστερά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή