Ν. Δένδιας: Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει

Ν. Δένδιας: Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει

«Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το προφορικό αίτημα για την παροχή Crotale για την προστασία του Παρισιού, η χώρα μας θα συναινέσει», ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το προφορικό αίτημα για την παροχή Crotale, για την προστασία του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα μας θα συναινέσει», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, έπειτα από συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Αλίμονο αν εμείς, η χώρα που έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με τη Γαλλική Δημοκρατία, δεν βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσωπούν ό,τι το ελληνικό στον κόσμο αυτό», είπε ο κ. Δένδιας σχετικά με την παροχή του κινητού αντιαεροπορικού συστήματος παντός καιρού, Crotale. Ο ίδιος τόνισε, άλλωστε, ότι η Ελλάδα έχει επαρκή συστήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ζητήματα των οπλικών συστημάτων που είναι δυνατόν να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ο υπουργός είπε: «Τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ενημερώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Δεν θα μεταφερθούν Patriot, δεν θα μεταφερθούν S-300, η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνά της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για την ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτικών αρχηγών για οποιοδήποτε θέμα εθνικής άμυνας. «Είμαι πάντα στη διάθεση ενημέρωσης της Βουλής, των κομμάτων για οτιδήποτε χρειάζεται» πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση για την εμπλοκή της φρεγάτας Υδρα στην προστασία εμπορικού πλοίου στον κόλπο του Αντεν, τόνισε ότι «υπήρξε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση ανάσχεσης επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου».

«Γι’ αυτό πήγε το βαπόρι εκεί. Ξέρουμε ότι το προσωπικό μας επιχειρεί σε ζώνη κινδύνου. Το είχα πει από την αρχή, είχα πάει στην Υδρα την ώρα που επιχειρούσε. Χρειάζεται την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας αλλά επίσης μην κοροϊδευόμαστε σε αυτό, το πλήρωμα αποκτά ανεκτίμητη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες, όπως και η συστοιχία Patriot που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT