Σπαρτιάτες: Στις 19 Ιουνίου η δίκη για εξαπάτηση εκλογέων

Σπαρτιάτες: Στις 19 Ιουνίου η δίκη για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο θα βρεθούν κατηγορούμενοι 11 εκλεγμένοι με τους Σπαρτιάτες βουλευτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους Σπαρτιάτες βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η δίκη αφορά τη δίωξη που ασκήθηκε στις αρχές του μήνα, έπειτα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος.

Στην υπόθεση των Σπαρτιατών φέρεται να εμπλέκεται ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών Αρχών, ήταν ο υποκρυπτόμενος αρχηγός του κόμματος.

Οι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων ενώ, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση.

Παράλληλα, κατηγορούμενος είναι και δικηγόρος, που μετείχε στις επαφές των υποψήφιων τότε βουλευτών με τον έγκλειστο πρώην βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Η δίωξη σε βάρος του Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε σε στοιχεία από την έρευνα της κυρίας Αδειλίνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτουν συνεχείς επαφές του μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών, των οποίων είχε την καθοδήγηση.

Η δικογραφία ξεκίνησε να σχηματίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε παρασκηνιακές ενέργειες εντός του κόμματός του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε τότε έρευνα που διενέργησε η ίδια. Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην κυρία Αδειλίνη η οποία κάλεσε σε εξηγήσεις τόσο τους βουλευτές του κόμματος, όσο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Με το πέρας της έρευνας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σημειώνεται πως η απόφαση της Δικαιοσύνης έχει μεγάλη σημασία, καθώς αφορά την κρίση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, που, ως Εκλογοδικείο, εκδίκασε τις προσφυγές που έχουν γίνει ως προς τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή, του κόμματος των Σπαρτιατών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT