Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους να δεσπόζει στην ατζέντα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά της αποχής από τις ευρωεκλογές, ζητώντας από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «περισσότερη δουλειά» μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη, αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου.

Οσον αφορά το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στόχος είναι να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει», ενώ σημείωσε ότι «το νέο πλαίσιο περιορίζει τις αναβολές και αυξάνει τη λογοδοσία» και πως «γίνεται ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους». 

«Αύριο η ολομέλεια της Βουλής συζητά ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, τον νέο δικαστικό χάρτη, μια αλλαγή που καθυστέρησε παραπάνω από 110 χρόνια, από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιχείρησε να ενοποιήσει τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και αυτή τη μεγάλη τομή προωθεί τώρα η κυβέρνηση με στόχο να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης έως και 30% έως το 2027.

Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νέο σχέδιο νόμου που εισηγείται ο αρμόδιος υπουργός με ρυθμίσεις που αφορούν πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην πρόοδο των μεγάλων έργων, στην προσέλκυση επενδύσεων, προϋποθέσεις απαραίτητες για να μείνει η οικονομία σε τροχιά σημαντική ανάπτυξης, αλλά και να θωρακιστεί το κράτος δικαίου», τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις, περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει συγκεκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές, ώστε να διευκολύνεται η ευθύνη, ο έλεγχος και η λογοδοσία, πρόσθεσε.

Τέλος, άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Στα λεφτόδεντρα που φυτρώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμείς οφείλουμε να απαντάμε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της αλήθειας και να δείξουμε την πραγματικότητα με την αύξηση των εισοδημάτων», είπε ο πρωθυπουργός. 

Η εισήγηση του πρωθυπουργού:

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Ατομα με Αναπηρία 2024-2030
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Διεπαγγελματικές οργανώσεις, β) Διαχείριση και προστασία ακινήτων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Παρουσίαση από την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και την υφυπουργό, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, του νομοσχεδίου για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση, του νομοσχεδίου για το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου για τη δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας
  • Εισήγηση από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τη Σύμβαση Δωρεάς για τη χρηματοδότηση εκ μέρους των Σπυρίδωνα και Ντόροθι Λάτση της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτιρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού 2023/2411 σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων χειροτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων   
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη και την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ερανιστικών νομοσχεδίων των υπουργείων τους
  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκη για την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT