Β. Κεχαγιά: Η εξαγορά της ποινής επανήλθε με νόμο του Γιώργου Φλωρίδη

Β. Κεχαγιά: Η εξαγορά της ποινής επανήλθε με νόμο του Γιώργου Φλωρίδη

«Η εξαγορά της ποινής καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενη σχολιάζοντας την απόφαση της δίκης για το Μάτι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με την απόφαση της δίκης για το Μάτι απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας ότι η εξαγορά της ποινής «επανήλθε με νόμο από τον κ. Φλωρίδη».

«Η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή», σημειώνει η κ. Κεχαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, που εκδίκασε την υπόθεση για περισσότερο από δεκαεννέα μήνες, κατέληξε σε απόφαση ενοχής μόνο για πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, κυρίως από την Πυροσβεστική, απαλλάσσοντας τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Η ποινή, για την οποία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις το δικαστήριο να αποφασίσει μέχρι και την έκτισή της, όπως δηλώνουν στην «Κ» εισαγγελείς, τελικά μετατράπηκε σε χρηματική, προκαλώντας οργή στους συγγενείς και έντονο προβληματισμό στην κοινή γνώμη.

Τελικά, η απόφαση για τους πέντε ισοδυναμεί με 38.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά από εγκληματική αμέλεια καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή