Υψηλοί τόνοι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλο και πιο υψηλούς τόνους εξελίσσεται η πολιτική αντιπαράθεση και ακόμη δεν τα έχουμε δει όλα. Κυβερνητικά στελέχη κατηγορούσαν χθες τον ΣΥΡΙΖΑ για «ψέματα σε δημόσια θέα». Αφορμή στάθηκε η επισήμανση από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι θα βρίσκονταν στη φυλακή εάν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος 5090/2024, που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης.

Από την 1η Μαΐου

Από την Κουμουνδούρου υποστήριξαν ότι με τον συγκεκριμένο νόμο επανήλθε η εξαγορά της ποινής, την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Ψέματα» απαντούν από την κυβέρνηση και παραπέμπουν στην έναρξη ισχύος του νόμου Φλωρίδη, που ήταν η χθεσινή ημέρα, 1η Μαΐου 2024. «Τη Δευτέρα που ανακοινώθηκαν οι ποινές του δικαστηρίου, ο νόμος που επικαλούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακόμη αρχίσει να ισχύει», προσθέτουν.

Συστράτευση

Η ανακοίνωση της ένταξης του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη εξακολουθεί να προκαλεί κραδασμούς. Η απάντηση των «προεδρικών» της Κουμουνδούρου σε όσους έδειξαν να δυσαρεστούνται από την εξέλιξη, ήταν να «αφήσουν στην άκρη τα αριστερόμετρα», γιατί προέχει η συστράτευση για την εκλογική μάχη. Τον κ. Σπηλιωτόπουλο, πάντως, έσπευσε να καλωσορίσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Καρανίκας.

«Με πήρε η Φον ντερ Λάιεν»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πάλι, έδειξε να διασκεδάζει με την εξέλιξη και σχολίασε σκωπτικά σε τηλεοπτική εμφάνισή του ότι όταν μαθεύτηκε η είδηση «με πήρε η Φον ντερ Λάιεν και μου είπε “τι γίνεται εκεί; Εχετε τέτοιες μετακινήσεις;». Στη Νέα Δημοκρατία, ήδη από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και γνωστοποιήθηκε το θέμα με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, σπεύδουν σε όλους τους τόνους να απαξιώσουν την όποια πολιτική σημασία μπορεί να προσδίδουν κάποιοι.

Τα μικρά νησιά

Μία αναφορά της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, για την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στα μικρά νησιά του Αιγαίου, παρόλο που ο αριθμός ψηφοφόρων είναι μικρός, προκάλεσε την αντίδραση του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, που σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του Facebook έσπευσε να επισημάνει ότι «μπορεί τα μικρά νησιά κατά την άποψή σας να είναι μικρά ως δύναμη ψήφου, είναι όμως τεράστια ως εθνική δύναμη και ως ευρωπαϊκή αξία. Ξέρετε τι σημαίνει ΑΟΖ;». Στην ανάρτηση προστίθεται, επίσης, ότι οι μικρονησιώτες που ψηφίζουν σε άλλες εκλογικές περιφέρειες ως ετεροδημότες, ξεπερνούν κατά πολύ τις 200.000. Καθόλου μικρός αριθμός ψηφοφόρων, θα μπορούσε να πει κάποιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή