Στ. Κασσελάκης στην Κέρκυρα: Και αυγά θα σπάσουμε, και τη σούπα θα τους χαλάσουμε

Στ. Κασσελάκης στην Κέρκυρα: Και αυγά θα σπάσουμε, και τη σούπα θα τους χαλάσουμε

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα της Κέρκυρας συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα της Κέρκυρας συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ακολούθησε την περιφορά του Επιτάφιου του Μητροπολιτικού Ναού και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τη λιτάνευση ιερού σκηνώματος και το Επιτάφιο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Κατόπιν, στις 11 το πρωί ο κ. Κασσελάκης τήρησε το παραδοσιακό εκρηκτικό έθιμο της Πρώτης Ανάστασης, το σπάσιμο των μπότηδων. Από μπαλκόνι 3ου ορόφου στην πλατεία Σπιανάδα πέταξε τον πρώτο μπότη που έπεσε -με τον κόσμο να παρακολουθεί με ενθουσιασμό.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία συνόδευσε με το σχετικό βίντεο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Εχει έρθει η ώρα για την πρώτη ανάσταση εδώ στην Κέρκυρα 11 η ώρα το πρωί. Πάμε να σπάσουμε τους μπότηδες. Και μετά, πρώτα ο Θεός, θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα το οποίο βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα μας»

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο δημαρχείο όπου αντήλλαξε ευχές με τον δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα καντούνια της πόλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ντόπιους και επισκέπτες οι οποίοι τον σταματούσαν για ευχές κάποιοι ενώ θέλησαν φωτογραφηθούν μαζί του.

Το βράδυ αναμένεται να κάνει Ανάσταση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT