Θεωρείο: Διακοπές στο εξωτερικό

Θεωρείο: Διακοπές στο εξωτερικό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί υπουργοί επέλεξαν για τις πασχαλινές διακοπές τους προορισμούς του εξωτερικού, ώστε να αποφύγουν τα εγχώρια –αδιάκριτα– βλέμματα, για το πού μένουν και τι κάνουν και να αποφορτιστούν με την οικογένειά τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι Ελληνες, όμως, βρίσκονται σχεδόν παντού και οι συναντήσεις στα αεροδρόμια ανά την Ευρώπη ήταν πολλές. Χαρακτηριστικό είναι πως μέλος του υπουργικού συμβουλίου εθεάθη σε αεροδρόμιο της Ευρώπης με… μάσκα για τον κορωνοϊό και γυαλιά ηλίου, ώστε να περάσει απαρατήρητος, κάτι που δεν κατάφερε αφού τον αναγνώρισαν πολλοί συνεπιβάτες του. Τουλάχιστον θα ξεκουράστηκε κάπως – εκτός από την οικογένειά του είχε μαζί και την εκ Φιλιππίνων κυρία, που φαίνεται πως δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Με διανυκτέρευση

Δεν κρατήθηκε ο Νότης Μηταράκης και από τη χαρά του ανακοίνωσε πρόωρα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στο νησί το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες σε καφέ της πόλης. Το ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι εάν το πρόγραμμα τηρηθεί, τότε ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο νησί, κάτι που έχει να γίνει σε επίσημη επίσκεψη από το… 1974.

Τι είναι ο Βελόπουλος;

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τα γκρουπ των βουλευτών ολοκληρώθηκαν πριν από το Πάσχα με τα συμπεράσματα να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, καθώς οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα ανοιχτές. Στη συνάντηση μάλιστα με τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδος, υπήρξε διάσταση μεταξύ απόψεων για τον Κυριάκο Βελόπουλο και κατά πόσον είναι ή όχι… ακροδεξιός. Αλλοι, όπως ο Στράτος Σιμόπουλος, υποστήριζαν πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι χαρακτηριστική περίπτωση ακροδεξιού, και άλλοι, όπως ο Θόδωρος Καράογλου, ότι δεν χρειάζεται αυτός ο χαρακτηρισμός, μια και οι ψηφοφόροι του κ. Βελόπουλου είναι κατά βάσιν… Νέα Δημοκρατία.

«Μας υποεκτιμούν»

Με τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις ένα μήνα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να κάνει ρελάνς αφού οι μετρήσεις της κοινής γνώμης εξακολουθούν να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Ο πρόεδρος του κόμματος περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες στη Σέριφο, με αρκετούς να τον ρωτάνε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις. «Μας υποεκτιμούν», έλεγε ο Ανδρουλάκης, αφήνοντας να εννοηθεί πως «το σύστημα» παίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και βγάζει το ΠΑΣΟΚ πιο χαμηλά. Αν έχει δίκιο, κοντός ψαλμός…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT