Σε θέσεις εκλογικής μάχης τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε θέσεις εκλογικής μάχης τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μπαράζ περιοδειών από Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη στην τελική ευθεία της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνεχείς περιοδείες και τη διατύπωση, με κάθε ευκαιρία, των βασικών διλημμάτων που εκτιμούν πως εξυπηρετούν τον στόχο της προσέλκυσης του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού ψηφοφόρων στο πλαίσιο του μεταξύ τους «στοιχήματος» να κερδίσουν τη δεύτερη θέση, κλιμακώνουν τη στρατηγική τους ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου οι ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δημόσιο αγαθό τα λιμάνια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την παρουσία του χθες στην Ηγουμενίτσα –πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στους νομούς της Ηπείρου–, αναφέρθηκε στο στοιχείο της ηθικής στην πολιτική: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει», σημείωσε με έμφαση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του προγράμματος, σήμερα Τετάρτη επισκέπτεται την Αρτα και τα Ιωάννινα, στα οποία και θα παραμείνει και αύριο Πέμπτη συνεχίζοντας τις επαφές του.

Χθες, πάντως, από την Ηγουμενίτσα, με αφορμή και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, είπε πως «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για εμάς». Για να συνεχίσει: «Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Αρα, λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Ελληνες πολίτες».

Οι τοπικές κοινωνίες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που χθες βρέθηκε στη Σέριφο, προγραμμάτισε από σήμερα περιοδεία στην Κρήτη. Βούληση της Χαριλάου Τρικούπη είναι ενόψει της ευρωκάλπης να αναδειχθούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, ώστε να καταγραφεί το ΠΑΣΟΚ ως το μόνο κόμμα που μπορεί, έναντι της κυβερνητικής, να εκφράσει ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. «Για εμάς είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας. Γι’ αυτό προτείνουμε να υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και στον πρωτογενή τομέα. Ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία και στην παιδεία», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον δήμαρχο της Σερίφου Κ. Ρεβίνθη. «Υπάρχει και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την golden visa. Θεωρώ αδιανόητο η κυβέρνηση –μετά την πίεση του ΠΑΣΟΚ– να ανέβασε το όριο απόκτησης της golden visa στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά, αλλά εδώ, στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και της υπόλοιπης Ελλάδας, το όριο να παραμένει στις 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT