Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η Κρήτη

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η Κρήτη

«Εύχομαι η δημοκρατική παράταξη να ξανακάνει πράσινο το νησί», ανέφερε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ρέθυμνο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή που διακρίνεται «χαμηλά» στην τηλεοπτική οθόνη, όταν το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα εμφανίζεται ο έγχρωμος εκλογικός χάρτης της χώρας, εκεί δηλαδή όπου θα επικεντρωθούν τα βλέμματα όλων στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, περιοδεύει αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή της Κρήτης για την πρώτη μεγάλη, τετραήμερης διάρκειας, περιοδεία του Ν. Ανδρουλάκη, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: ο ίδιος άλλωστε χθες από το Ρέθυμνο το κατέστησε σαφές: «Εδώ στην Κρήτη, εύχομαι η δημοκρατική παράταξη να ξανακάνει πράσινο το νησί των αγώνων της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Κατά την προμνημονιακή εποχή, το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Μεσογείου θεωρείτο παραδοσιακά «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στα χρόνια του δικομματισμού εκπροσωπούσε τη λεγόμενη «δημοκρατική παράταξη». Το κάστρο αυτό, ωστόσο, «έπεσε» το 2009 και έκτοτε πέρασε στα χέρια διαδοχικά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Στις ευρωεκλογές του 2009 οι τέσσερις νομοί του νησιού «βάφτηκαν» ροζ, ενώ σε εκείνες του 2019 δύο ροζ και δύο μπλε. Για να φτάσουμε στις εθνικές εκλογές του 2023, όπου το νησί έγινε ολόκληρο μπλε. Αιτιολογημένη η αγωνία και εμφανής η στόχευση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – όπως και η επιλογή για τον τόπο έναρξης της, πλέον, μηνιαίας διάρκειας προεκλογικής εκστρατείας, μπροστά στις επερχόμενες κάλπες. Στις δηλώσεις του στο Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως πρέπει να δοθεί απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία μέσα από «ένα μήνυμα αποδοκιμασίας την 9η Ιουνίου και ένα μήνυμα στήριξης της δημοκρατικής παράταξης για να υπάρχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση που θα είναι και μελλοντική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές (2019) το ΠΑΣΟΚ στον νομό Ρεθύμνης ήταν τρίτο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13,46%. Στην τρίτη θέση βρισκόταν και στα Χανιά (7,19%), στο Ηράκλειο (13,05%) και στο Λασίθι (15,10%). Στις τελευταίες εθνικές εκλογές τα πράγματα άλλαξαν για τη Χαριλάου Τρικούπη, που είδε τα ποσοστά της να αυξάνονται και τη θέση της να βελτιώνεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχείο όχι «αμελητέο», ειδικά ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης όπου δίνεται η μάχη της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε Κασσελάκη – Ανδρουλάκη. Μπορεί ο χάρτης της Κρήτης να έγινε όλος μπλε πριν από έναν χρόνο, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση σε τρεις από τους τέσσερις νομούς (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι).

Ως προς τα θέματα επικαιρότητας, στις χθεσινές τοποθετήσεις του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα της ακρίβειας: «Για τον πρωθυπουργό, δείκτης ευημερίας είναι ότι οι Ελληνες επέλεξαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους. Τον καλώ να κοιτάξει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για να δει ότι ο ελληνικός λαός έχει τη μικρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη και τη δεύτερη μικρότερη στην Ε.Ε.», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT