Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα

Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου συγκέντρωση Αλβανών μεταναστών, μελών και φίλων του κόμματός του Εντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία ενώπιον χιλιάδων φίλων του.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο Εντι Ράμα δήλωσε: «Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του. Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη. 

Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά “Ο αληθινός πόθος των Αλβανών”. Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας».

Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα-1
Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα-2
Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα-3
Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα-4
Μήνυμα Ράμα από το Γαλάτσι: Η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα-5

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκδήλωση, η οποία προκάλεσε νέα αναστάτωση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντεύξή του, αναφέροντας: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του. Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ό,τι θα έπρεπε, ίσως, πάντως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος λίγο πριν τις ευρωεκλογές». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT