Ν. Κεραμέως: Ζητάει πρόσβαση στη δικογραφία για τη φερόμενη διάρρηξη

Ν. Κεραμέως: Ζητάει πρόσβαση στη δικογραφία για τη φερόμενη διάρρηξη

Αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας καταθέτει η υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας της φερόμενης διάρρηξης στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών, καταθέτει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.

Σημειώνεται πως στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών κατέληξε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής έρευνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα, για την εξαγωγή του συμπεράσματος αξιοποιήθηκαν προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα, μεταξύ των οποίων η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών καθώς και η εξέταση εργαζομένων στο υπουργείο.

Τι αναφέρει το ΥΠΕΣ

Μετά τη γνωστοποίηση του συμπεράσματος της έρευνας, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Το ΥΠΕΣ είχε εξαρχής μιλήσει για “φερόμενη” διάρρηξη, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών των αρμόδιων αρχών και ενώ τα πρώτα πορίσματα ερευνών του ίδιου του υπουργείου Εσωτερικών δεν είχαν δείξει οποιοδήποτε στοιχείο παρείσφρησης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει εν τέλει ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Αναμένουμε από τους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κατρίνη και τις κυρίες Πούλου και Λιακούλη, να ανακαλέσουν γιατί προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών και γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις εκλογικές διαδικασίες που εδώ και 50 χρόνια διεξάγονται με άψογο τρόπο στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT