Επιστολή Σχοινά στην EBU: «Για ποιον είναι ο διαγωνισμός της Eurovision;»

Επιστολή Σχοινά στην EBU: «Για ποιον είναι ο διαγωνισμός της Eurovision;»

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έστειλε σήμερα επιστολή προς τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (EBU), εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι απαγορεύτηκε η σημαία της Ε.Ε. στον τελικό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έστειλε σήμερα επιστολή προς τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (EBU), εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι απαγορεύτηκε η σημαία της Ε.Ε. στον τελικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και ζητά εξηγήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για την πολιτιστική πολιτική στην Ε.Ε., στην επιστολή του προς την EBU, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι για σχεδόν επτά δεκαετίες η Eurovision ενσαρκώνει τις αξίες της διαφορετικότητας και της πολιτιστικής ανταλλαγής – αξίες που μοιράζονται και υποστηρίζονται από την Ε.Ε. Εκφράζει επιπλέον τη «λύπη» του «για την πολιτική που εφάρμοσε φέτος η EBU να απαγορεύει στους συμμετέχοντες να κυματίζουν τη σημαία της Ε.Ε. κατά τον τελικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision».

«Τέτοιες ενέργειες έχουν ρίξει μια σκιά σε αυτό που προορίζεται να είναι ένα χαρούμενο γεγονός για τους λαούς σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να συναντηθούν σε εορτασμό. Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές και σε περιόδους γεωπολιτικών αναταράξεων, με την Ε.Ε. να στοχοποιείται από κακόβουλους και αυταρχικούς παράγοντες, η απόφαση της EBU συνέβαλε στην απαξίωση ενός συμβόλου που συγκεντρώνει όλους τους Ευρωπαίους», αναφέρει στην επιστολή του ο Μ. Σχοινάς. Αντιθέτως, επισημαίνει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 «η ΔΟΕ επέτρεψε την επίδειξη σημαιών της Ε.Ε. σε όλους τους χώρους και τις τελετές απονομής βραβείων».

«Η ασυνέπεια στη στάση της EBU έχει αφήσει εμένα και πολλά εκατομμύρια θεατές σας να αναρωτιούνται για το τι και για ποιον είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ζητώντας από τη διοίκηση της EBU να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT