Κασσελάκης: Ανοίγματα σε Πλεύση και ΜέΡΑ25

Κασσελάκης: Ανοίγματα σε Πλεύση και ΜέΡΑ25

Τι επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης και οι πολιτικοί ελιγμοί του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικούς ελιγμούς που «ζαλίζουν» κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκλογική βάση. Eτσι και αλλιώς, ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει και ο ίδιος διαμηνύει ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ξεκινήσει τη διαδικασία προς το καταστατικό συνέδριο. «Οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν διάπλατα προς όλον τον προοδευτικό κόσμο… Και όπως έχω ήδη κάνει πράξη, τα μέλη θα αποφασίζουν και θα συμμετέχουν αμεσοδημοκρατικά και ψηφιακά. Στη νέα δομή δεν θα υπάρχει κομματική επετηρίδα, μόνο προσφορά και αξιοκρατία», αναφέρει. Oσοι έχουν επιλέξει στο κόμμα να παρακολουθούν από απόσταση τις εξελίξεις στοιχηματίζουν και στην αλλαγή του ονόματος. Ή μέρους αυτού.

Oλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα λάβει, με τον πήχυ να διαφοροποιείται συχνά. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες δημοσιοποιήθηκε παλαιότερη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη στο Down Town, η οποία συνοδεύτηκε από φωτογραφίες του σπιτιού του στη Νέα Υόρκη. Σε αυτή αναφέρει ότι «είναι εφικτό ακόμα και να κόψουμε το νήμα πρώτοι». Το αφήγημα, πάντως, έχει αλλάξει και το περιέγραψε ο ίδιος για άλλη μία φορά στον Status FM Θεσσαλονίκης: «Πάνω από 20% θα είμαι σίγουρα ενθουσιασμένος γιατί πιστεύω πως όλοι θα γνωρίζουμε από εκεί και πέρα πως θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης «φλερτάρει» με στελέχη και μέλη ακόμη και της Νέας Αριστεράς, αποκλείοντας τους «11» που έφυγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αποστροφή του στην ΕΦ.ΣΥΝ. πως «θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο Μέρα25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Οπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Η «Κ» πριν από δύο εβδομάδες είχε δημοσιοποιήσει το τηλέφωνο που είχε κάνει στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προκειμένου να τη συγχαρεί για τη στάση της στα Τέμπη. Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κρύβει περισσότερο μια προσπάθεια «διεμβολισμού» του κοινού των δύο κομμάτων παρά συνεργασίας. Προσβλέπει σε άτομα μικρότερων ηλικιών, που σε κάποιες περιπτώσεις αναζητούν την κομματική τους ταυτότητα και ο ίδιος συναντά στις περιοδείες του. Εκτός και αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγχωρήσει τους «διασπάστες» του 2015, μια και αμφισβήτησαν τον προκάτοχό του και όχι τον ίδιο.

Ακολουθεί μια στρατηγική που κάποιες φορές προκαλεί απορίες. Κόβει κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, επιλέγει στον Εύοσμο να επισκεφθεί το πράσινο περίπτερο και να εκθειάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αντίστοιχα, στο Κιλκίς υπογράφει καπέλα της Νέας Δημοκρατίας στο κιόσκι της γαλάζιας παράταξης. Το «πολιτικό τσιμπολόγημα» σε πιο συντηρητικά κοινά συνεχίζεται, με την κάμερα να καταγράφει ακόμη και «μισή αγκαλιά» με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Γνωρίζει προφανώς πως κάτι τέτοιο δεν θα αρέσει στον κόσμο της Κεντροαριστεράς στη Βόρεια Ελλάδα παρ’ όλα αυτά δεν δείχνει να πτοείται.

Στη Θεσσαλονίκη, χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης εστίασε στο κυκλοφοριακό, αλλά και στα θέματα της ακρίβειας. Από σήμερα μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT