Την Παρασκευή η μάχη της Βουλής

Την Παρασκευή η μάχη της Βουλής

Προγραμματίστηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, που αναμένεται να μετατραπεί σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Το τελευταίο προευρωεκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών, στον ναό της δημοκρατίας και όχι σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο, προγραμματίστηκε να διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Αν και αφορμή αποτελεί το αίτημα του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τυπικά «αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» Σωκρ. Φάμελλου για διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως με θέμα «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», άπαντες εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των οκτώ κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν μιαν εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να τεθούν με τη μορφή κριτικής προς την κυβέρνηση όλα τα μεγάλα θέματα της συγκυρίας, που θα επιχειρηθεί από την αντιπολίτευση να αναδειχθούν ως «όχημα» για να ζητηθεί η ψήφος αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, με το γεγονός να προσαρμόζει αναλόγως και τα σχέδια του πρωθυπουργικού επιτελείου αναφορικά με το περιεχόμενο και τους τόνους της εμφάνισης του κ. Κυρ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια.

Ετσι, πέραν του ούτως ή άλλως σοβαρού θέματος της ακρίβειας, είναι το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, τα θεσμικά ζητήματα με επίκεντρο την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η ασφάλεια στην καθημερινότητα, όπως επίσης και τα εθνικά θέματα με αναφορές ιδιαιτέρως στα ελληνοτουρκικά εξαιτίας και της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αγκυρα, με την εκεί συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν και τις έκτοτε δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, που θεωρούνται ως «καυτοί» φάκελοι που θα ανοίξουν από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

Στην ίδια πολύωρη συνεδρίαση, πάντως, αναμένεται να καταστούν, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, εμφανείς και οι στρατηγικές που αναπτύσσουν μεταξύ τους οι οκτώ αντιπολιτευόμενοι αρχηγοί στην προσπάθειά τους να έχουν έναντι των ανταγωνιστών τους μεγαλύτερη απήχηση στη δεξαμενή ψηφοφόρων. Ως προς αυτό θα ξεχωρίσουν αφενός η «μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και αφετέρου η μάχη των «μικρών» για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις, με προοπτική να έχει και τα περισσότερα οφέλη στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT