Μητσοτάκης: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Νέα μέτρα στήριξης της οικογένειας μετά τις ευρωεκλογές

Μητσοτάκης: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Νέα μέτρα στήριξης της οικογένειας μετά τις ευρωεκλογές

Kυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη, αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη, αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια, προανήγγειλε για μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε νωρίτερα σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Για να έχει κανείς αποτέλεσμα με το πρόβλημα του δημογραφικού χρειάζεται υπομονή και πολύς χρόνος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε εθνικό το πρόβλημα του δημογραφικού

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023, και υπογράμμισε τόσο την «εντυπωσιακή», όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος «Στέγη μου», όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Επισήμανε, δε, ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν να κάνουν οικογένεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και τον βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παράσχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, είτε μιλάμε για τον δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του ολοήμερου σχολείου.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σημαντική» την αποκέντρωση λέγοντας ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει την περιφέρεια και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας εκεί που το κόστος είναι χαμηλότερο σε σχέση με την Αθήνα. Αν μπορούμε αυτό να το συνδυάσουμε με καλές δουλειές και καλές υπηρεσίες, τότε γίνεται ελκυστικότερη η επιλογή αναχώρησης από την Αθήνα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT