ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να προβάλλεται το τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ανδρουλάκη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται το τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ανδρουλάκη και κεντρικό μήνυμα ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο». Στο σποτ γίνεται αναφορά σε μια σειρά από ορόσημα στη ζωή των πολιτών: στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και χρειάζονται αξιόπιστη, σύγχρονη εκπαίδευση, στην ανάγκη για απόκτηση στέγης, στην αγορά εργασίας, στις απαιτήσεις για φροντίδα και περίθαλψη για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. «Ηρθε η ώρα ο χρόνος να αρχίσει να μετράει και οι ευκαιρίες να γίνονται πράξεις για όλους», καταλήγει το σποτ.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές κωδικοποιούνται τα κεντρικά διακυβεύματα της κάλπης, στην κατεύθυνση ότι υπάρχουν περισσότερα που αξίζουν και μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες στην πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη. Πέραν αυτών, το τρίπτυχο «μαζί, δυνατά, αξιόπιστα» μεταδίδει τη βασική φιλοσοφία της προεκλογικής εκστρατείας με στόχο μια ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Στο τρίπτυχο αυτό, το «μαζί» απευθύνεται στην εκλογική βάση του κόμματος και τη συσπείρωσή της. «Θέλουμε να μας ψηφίσουν όλοι όσοι μας ψήφισαν και στις προηγούμενες εκλογές», όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη. Το «δυνατά» απευθύνεται στους νέους ψηφοφόρους που φιλοδοξεί να προσελκύσει. Ενώ το «αξιόπιστα» αφορά την παρουσία του κόμματος με σταθερές αρχές, θέσεις και παραγωγή πολιτικού έργου, που στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημά τους έναντι των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα εντός και εκτός Βουλής.

Στο τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τις κάλπες, από τη Χαριλάου Τρικούπη θα επιδιώξουν να επικοινωνήσουν περισσότερο τη σημασία που έχει για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση το ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό να θυμούνται οι πολίτες ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές διαχρονικά στηρίζουν τα συμφέροντα της χώρας μας και παράλληλα στο επίκεντρο του προγράμματος και της δράσης του βρίσκεται η υπεράσπιση των μη προνομιούχων. Επιπλέον, στα εθνικά θέματα οι θέσεις τους είναι κοντά στα εθνικά συμφέροντα.

Οσον αφορά τις αναφορές στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής σκηνής και αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εντείνει τις αναφορές του στην καθημερινότητα, στα ζητήματα που απασχολούν διαρκώς τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, η στέγη, η υγεία, η αγορά εργασίας, η κλιματική αλλαγή, αλλά και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μέσα από την κωδικοποίηση αυτών των ζητημάτων και με έμφαση και στην ευρωπαϊκή διάσταση, στη σημασία που έχει για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους ο συσχετισμός δυνάμεων που θα διαμορφωθεί στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να περάσουν ένα ακόμη μήνυμα, ίσως το πιο βασικό για το εσωτερικό πολιτικό ισοζύγιο: ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που μπορεί με αξιοπιστία να λειτουργήσει ως υπεύθυνη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT