Στην Αρτα ο Κυρ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του Φρ. Μπελέρη

Στην Αρτα ο Κυρ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του Φρ. Μπελέρη

«Για έργα με σημαντικό ευρωπαϊκό αποτύπωμα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι ευρωεκλογές «έχουν ξεχωριστή σημασία όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η χώρα»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πόλη της Aρτας συνεχίζεται – μετά το Αγρίνιο – η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Πριν από την ομιλία του σε πολίτες στο Αγρίνιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο Αγρινίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπαναστασίου, και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και συζήτησαν για έργα υποδομής και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που έχουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, αλλά και Α’ βαθμού. Είναι κάτι το οποίο, εξάλλου, και ο κ. περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι το γνωρίζετε καλά. Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στη διάθεσή σας πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έχετε εκμεταλλευτεί προς όφελος των δημοτών σας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην Αρτα ο Κυρ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του Φρ. Μπελέρη-1

Αναφερόμενος στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Είναι έργα τα οποία έχουν και ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη δεν είναι μία αδιάφορη υπόθεση. Οι ευρωεκλογές από μόνες τους έχουν μία ξεχωριστή σημασία όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχει στη διάθεσή της και η χώρα».

Στην πόλη της Αρτας ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, Χριστόφορο Σιαφάκα, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στον κεντρικό πεζόδρομο της Σκουφά, επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο κτήριο των Παλαιών Δικαστηρίων, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με δικαστικούς λειτουργούς, και στη συνέχεια μετέβη στο αρχαίο «Μικρό» Θέατρο της Αμβρακίας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα αρδευτικά έργα κοντά στο ιστορικό γεφύρι της Αρτας και ενημερώθηκε για τη σημασία των παρεμβάσεων που υλοποιούνται για την άρδευση του κάμπου της περιοχής και τον τοπικό πρωτογενή τομέα.

Στην Αρτα ο Κυρ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του Φρ. Μπελέρη-2

Στην περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αρτα μαζί του ήταν και ο γιος του Πέτρος Μπελέρης, γιος του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 18:30, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στη Βίτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT