Κυρ. Μητσοτάκης: Η εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO είναι στιγμή χαράς και δικαίωσης

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO είναι στιγμή χαράς και δικαίωσης

«Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Lazare Eloundou Assomo, συναντήθηκε σήμερα στη Βίτσα Ιωαννίνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τόνισε: «Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά είναι για εμάς μία στιγμή χαράς, αλλά και δικαίωσης. Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε. Μία σημαντική εξέλιξη, που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας».

Τόνισε επίσης πως η «συμπερίληψη του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO δεν αποτελεί απλώς τιμή για τη χώρα μας. Ισοδυναμεί παράλληλα με μια έμπρακτη δέσμευση για την προστασία της περιοχής από τις σύγχρονες απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση, αλλά και από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Γι’ αυτό και το νέο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του τόπου».

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και στελέχη του Οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT