ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή e-mail: Τα προσωπικά δεδομένα έγιναν «μπαλάκι» επί μήνες

ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή e-mail: Τα προσωπικά δεδομένα έγιναν «μπαλάκι» επί μήνες

«Σε ποιους άλλους έχει παραδώσει ο γραμματέας αποδήμων της Ν.Δ. τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της απόφασης της ΑΔΠ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρόστιμα για την υπόθεση διαρροής e-mail Ελληνων εκλογέων του εξωτερικού σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως, με βάση την απόφαση της ΑΠΔ, η οποία επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αποδεικνύεται πως «τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν “μπαλάκι” επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ., Ν.Δ. και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας».

«Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο γραμματέας αποδήμων της Ν.Δ. τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;» αναρωτιέται η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης τη Ν. Κεραμέως, η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«H Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 27/5/24, την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στην ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και 400.000 ευρώ στο υπ. Εσωτερικών –που θα τα πληρώσουν οι πολίτες– για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού, ενώ ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημά της για αναβολή προκειμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία.

Οπως περιγράφεται και στην απόφαση, αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν “μπαλάκι” επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ., Ν.Δ. και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης τη Ν. Κεραμέως, η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής.

Ας ξαναρωτήσουμε λοιπόν: Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο γραμματέας αποδήμων της Ν.Δ. τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;

Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Οπως δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με το Predator. Οπως δεν έχουμε λάβει ούτε και για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του. Και όπως δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν γιατί πολύ πρόσφατα βουλευτής και στελέχη της Ν.Δ. βράβευσαν την επίορκο εφοριακό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT