ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα

Την περασμένη Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε ένα οδικό χάρτη τριών φάσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

50" χρόνος ανάγνωσης

Την πλήρη υποστήριξη στο ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου για τη Γάζα εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του στο Χ: «Η #Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τον οδικό χάρτη @POTUS Biden για κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων, ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση, απόσυρση των IDF και ανοικοδόμηση της Γάζας. Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να τερματιστεί τώρα». 

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε ένα οδικό χάρτη τριών φάσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μετά από μήνες εχθροπραξιών και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, το σχέδιο έχει προταθεί από το Ισραήλ και αποτελεί μια «ολοκληρωμένη νέα πρόταση», η οποία διαβιβάστηκε μέσω Κατάρ στη Χαμάς. Ο ίδιος είπε πως η πρόταση αυτή αποτελεί «ευκαιρία» για τη Χαμάς ώστε να την αποδεχθεί, αν πραγματικά επιθυμεί κατάπαυση του πυρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT