Μετωπική Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το «πόθεν έσχες»

Μετωπική Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το «πόθεν έσχες»

Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη, αλλά και τις αναφορές για παράταση της υποβολής δηλώσεων στην πλατφόρμα

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη, λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του, υποστηρίζει ότι «αφού διέσυραν, διαπόμπευσαν, έβαλαν τα πληρωμένα τους μιντιακά πιστόλια να δολοφονούν καθημερινά ό,τι πιο ιερό έχω, την τιμιότητά μου, τώρα ανακοινώνουν τρίμηνη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή πόθεν έσχες!». 

«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να ανοίξει αμέσως την ηλεκτρονική πλατφόρμα, να πάμε και οι δύο αύριο να καταθέσουμε το πόθεν έσχες μας για το 2023. Γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα. Εκείνος έχει;», σημειώνει και συνεχίζει: «Και τι κάνει; Οχι μόνο δεν την ανοίγει τώρα, αλλά δεν θα την ανοίξει ούτε την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει, στις 30/6. Θα την κρατήσει κλειστή για άλλους τρεις μήνες! Είναι ξεκάθαρο πια. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους νοιάζει να αποδείξουν ότι είναι καθαροί. Ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Τους νοιάζει να δείξουν ότι “όλοι το ίδιο είναι”. Ε λοιπόν, όχι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΤΩΡΑ». 

«Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει»

Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν πάρει θέση σχετικά με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές περί τρίμηνης παράτασης υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες». «Oσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μία: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή», τόνιζαν.

«Πρώτον: Τα μέλη της κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Κασσελάκης θα κάνει το ίδιο κάποια στιγμή με τη δική του αρχική. Δεύτερον: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαχειριστεί τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον πρόεδρό του, να συγχέει, μετά το μονοσέλιδο excel, σε μια ομιλία φιάσκο, τις αρχικές με τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες. Οσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μία: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση. Μετά από αυτό προφανώς θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα», ανέφεραν.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου υπογράμμιζε πως «όσα κυκλοφόρησαν στον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περί παράτασης στην προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες είναι αποκαλυπτικά».

«Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;», ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Πώς είναι δυνατόν αυτοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες να τολμούν να εκφέρουν λόγο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη διαφάνεια το πόθεν έσχες του;».

«Είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει πράξει κάτι τέτοιο για το 2023, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που επαναλαμβάνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει “παράταση” για τον εαυτό του προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων».

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει τα σχέδια περί παράτασης. Ολα στο φως εδώ και τώρα!» κατέληγε.

Η κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταθεί, από την περασμένη Τρίτη, όταν έπειτα από τα επίμονα αιτήματα κυβερνητικών στελεχών, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης για το 2023. Κάλεσε μάλιστα και τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαντήσει ότι η περιουσιακή του κατάσταση ελέγχεται επί σχεδόν 20 χρόνια, ενώ η Ν.Δ. και πολλά κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι αυτό που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι είτε ελλιπές –καθώς δεν παρουσίασε επίσημα αποδεικτικά έγγραφα– είτε αναληθές είτε ανακριβές.

Πότε λήγει η διορία

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η διορία για την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» από τους υπόχρεους (βουλευτές, δικαστές, εκλεγμένους δημοσίους λειτουργούς διαφόρων βαθμίδων, δημοσιογράφους κ.λπ.) λήγει στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων δεν έχει ανοίξει ακόμη. Δηλώσεις μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι το κάνουν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ είναι πιθανή νέα, πιθανώς τρίμηνη, παράταση για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων.

Σε περίπτωση που δοθεί νέα παράταση για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες», η παράταση αφορά και όσους είναι αρχικά υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT