Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: Φινάλε με σφοδρή σύγκρουση

Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: Φινάλε με σφοδρή σύγκρουση

«Οταν βλέπεις ένα σύστημα να σε παρακολουθεί, είσαι αρχηγός μιας ιστορικής παράταξης και δεν έχεις καταφέρει να αλλάξεις αυτό το σύστημα, πάει να πει ότι δεν έχεις τη λαϊκή βάση και τη δυναμική για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. «Του εξήγησα στο γραφείο μου γιατί δεν έχω κάνει μήνυση στον πρωθυπουργό. Διότι, αν κάνω μήνυση, απευθείας θα φύγει η δικογραφία, θα πάει στη Βουλή και όπως και στα Τέμπη, η πλειοψηφία της Ν.∆. θα τον βγάλει λάδι», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες ήταν ένα συνεχές μπρα ντε φερ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά να καταγράφεται σταθερός στη δεύτερη θέση, ωστόσο κάποιες μεμονωμένες έρευνες έδειξαν ότι το «παιχνίδι» είναι ακόμη ανοιχτό. Και αυτό φαίνεται πως άνοιξε και τις «ορέξεις» στη Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικά μετά την παρουσίαση του «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μια και στελέχη τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως δεν βοήθησε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο «πόλεμος» των δηλώσεων ξεκίνησε από το Ηράκλειο της Κρήτης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εξαπολύει σκληρή επίθεση στην «έδρα» του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας πολλές φορές στην ομιλία του τον Ανδρέα Παπανδρέου και πώς θα αισθανόταν ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή πορεία του. Είτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μελέτησε πρόσφατες έρευνες που αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης της Μεταπολίτευσης είτε είδε πως υπάρχει κεντρώο έδαφος που μπορεί να κερδίσει.

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε στο Mega σε σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις παρακολουθήσεις: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οταν βλέπεις ένα σύστημα να σε παρακολουθεί και να είσαι αρχηγός μιας ιστορικής παράταξης και να μην έχεις καταφέρει να αλλάξεις αυτό το σύστημα, να καταρρεύσει η κυβέρνηση, πάει να πει ότι δεν έχεις τη λαϊκή βάση και τη δυναμική για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επανέλαβε για το συγκεκριμένο θέμα: «Του εξήγησα στο γραφείο μου γιατί δεν έχω κάνει μήνυση στον πρωθυπουργό. Διότι, αν κάνω μήνυση, απευθείας θα φύγει η δικογραφία, θα πάει στη Βουλή και όπως και στα Τέμπη, που κάναμε προανακριτική, βάσει πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα για τον κ. Καραμανλή, η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα τον βγάλει λάδι».

Κομμένες οι… γέφυρες

Το άτυπο debate μεταξύ των δύο μαρτυρεί πως η οποιαδήποτε γέφυρα για συνεννόηση μετεκλογικά έχει κοπεί. «Εγώ δεν έχω κανέναν στενό συνεργάτη πρώην υπουργό του Καραμανλή, άρα ποια προοδευτικά μαθήματα, δεν έχω τον στενότερό μου συνεργάτη ανακοινωμένο υπουργό του κ. Μητσοτάκη, τον ναύαρχο, και πολύ περισσότερο εγώ δεν έχω γράψει σωρεία άρθρων υπέρ του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ. Στο Κρήτη TV, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για την ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ πως «αυτή η παρακαταθήκη πρέπει να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί μέσα από έναν χώρο που είναι φυτώριο στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία».

Στο θέμα του «πόθεν έσχες» επανήλθε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ρεπορτάζ δημοσιογράφου από τις ΗΠΑ σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι μέτοχος και σε άλλη εταιρεία, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στο excel με τα περιουσιακά στοιχεία του που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη. «Είναι ψευδής αυτή η αναφορά του δημοσιογράφου. Στο τέλος της χρονιάς, το ακίνητο αυτό είναι στο όνομά μου και αυτή η εταιρεία ήταν ένα κομμάτι της OSIOS την οποία έχω δηλώσει».

Χθες στον ΣΥΡΙΖΑ εστίασαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί ήταν ένα μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των εκλογών, διαλύοντας τις φήμες για «σύννεφα» μεταξύ των δύο. Στην ομιλία του, αυτή τη φορά την τιμητική του δεν είχε μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάνοντας μια αντιπαραβολή ιστορικών φράσεων με τον «εκφυλισμό», όπως ανέφερε, των τελευταίων ετών στη Βουλή, υπενθύμισε τόσο το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ όσο και το «ανήκομεν εις την Δύσιν» του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Βάζοντας μια υπερκομματική ομπρέλα που ενδεχομένως να συζητηθεί, και κάλεσε στη συνέχεια τον πρωθυπουργό να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του, ενώ προέταξε το πρόγραμμα του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT