Μπακογιάννη για ανασχηματισμό: «Καιρός να παρκαριστούν κάποια καλάμια» – Λάθος να γίνει όπως επί Σαμαρά

Μπακογιάννη για ανασχηματισμό: «Καιρός να παρκαριστούν κάποια καλάμια» – Λάθος να γίνει όπως επί Σαμαρά

Η πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο ανασχηματισμός δεν πρέπει να συνδεθεί με «ιδεολογική στροφή» της κυβέρνησης, όπως είχε γίνει, σύμφωνα με την ίδια, στο παρελθόν επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το μήνυμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τα σενάρια ανασχηματισμού και την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης τοποθετήθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα, Τρίτη, το πρωί.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το τεράστιο ποσοστό αποχής, έκανε λόγο για ορισμένους πολίτες που «αδιαφόρησαν», για άλλους που «συνειδητά δεν πήγαν, για να στείλουν ένα μήνυμα», καθώς και για άλλους που είπαν «παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια “καλάμια”, τα οποία βεβαίως υπάρχουν», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.  

«Ο πρωθυπουργός δεν ανέχεται την αλαζονεία, όμως σε μια κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι οποίοι επίσης κρίνονται», συμπλήρωσε η πρώην υπουργός, η οποία μίλησε για μια «ευκαιρία να ξαναδούμε τα πράγματα» και «να πάνε σπίτια τους τα “καλάμια”». 

Σε ερώτηση αν το μήνυμα των εκλογών θέτει και εντολή ιδεολογικής στροφής της κυβέρνησης, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «θα ήταν τεράστιο λάθος αν μπούμε στη λογική που υπήρξε κάποια στιγμή στη Ν.Δ., επί Σαμαρά, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν έγινε ένας ανασχηματισμός για να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα. Αυτό μας στοίχισε τελικά στις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσει. Το θέμα είναι να υπάρξει η απόδοση στο μέγεθος που επιθυμεί ο πολίτης». 

Ενώ προσέθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά». 

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Χρειάζεται αμεσότατη ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη υψηλού επιπέδου για αυτήν τη δουλειά. Είναι μια απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση. Μην ξεχνάτε ότι περάσαμε μια πανδημία που προκάλεσε αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά, μετά μπήκαμε στην ενεργειακή κρίση. Τα πλοία που φέρνουν τα προϊόντα από την Κίνα έχουν τριπλασιάσει τα ναύλα».

Αναφορικά με τις εκλογικές επιδόσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε: «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να είναι προβληματισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε. Επομένως, το μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού, και είναι λάθος να νομίζουμε ότι μεταδώσαμε στον κόσμο τη σημασία των ευρωεκλογών».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT