Απαξιώνει τον ανασχηματισμό η αντιπολίτευση

Απαξιώνει τον ανασχηματισμό η αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει εφεδρείες, το σχόλιο της Κουμουνδούρου – «Μήνυμα δεν ελήφθη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικριτικά ήταν, όπως αναμενόταν αλλά και όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες.

Διπλός ήταν ο σχολιασμός από την Κουμουνδούρου. Κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος του κόμματος Στ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιέται: «Αυτό το μήνυμα έλαβε ο πρωθυπουργός;» και κάνει λόγο για «δεξιά ανακύκλωση». Την ίδια στιγμή, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία ο ανασχηματισμός χαρακτηρίζεται «θλιβερός» και μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής: «Ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε τίποτα, καταγράφοντας τον μικρότερο αριθμό ψήφων στην ιστορία της Ν.Δ. κι αυτό φάνηκε με τις φτωχές και αμήχανες επιλογές του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν έχει εφεδρείες, ούτε διαθέτει τα στοιχειώδη πολιτικά αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσει αυτό που του συνέβη στην κάλπη των ευρωεκλογών. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την κυβέρνηση. Είναι χρέος της δημοκρατικής παράταξης να ανασυνταχτεί γρήγορα για να δώσει λύση στη διακυβέρνηση του τόπου».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του μιλάει για «άγονο ανασχηματισμό αντίστροφης μέτρησης» και προσθέτει: «Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της στεγαστικής κρίσης, η τραγελαφική διαχείριση της αγροτικής πολιτικής και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν αντιμετωπίζονται με κομματικούς συμβιβασμούς στο εσωτερικό της Ν.Δ., αλλά με στοχευμένες πολιτικές και αλλαγή πλεύσης. Μήνυμα, συνεπώς, δεν ελήφθη».

Το ΚΚΕ σημειώνει πως «το σίγουρο είναι ότι απάντηση στα κρίσιμα λαϊκά προβλήματα δεν μπορούν να δώσουν οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί και οι εναλλαγές προσώπων, ούτε φυσικά αποτελούν διέξοδο οι διεργασίες και οι “ανασχηματισμοί” που επιχειρούνται στον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, αυτού της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Το κρίσιμο είναι να δυναμώσει ο καθημερινός εργατικός – λαϊκός αγώνας ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική και στους κάθε λογής εκπροσώπους της».

Από την πλευρά της Ελλ. Λύσης υποστηρίζεται ότι δημιουργούνται «μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο, καθώς είναι αδύνατον για έναν πρωθυπουργό, ακόμη και για τον κ. Μητσοτάκη, να αυτοεξευτελίζεται με τέτοιον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει τόσο τη λαϊκή όσο και την ηθική νομιμοποίηση. Εκλογές τώρα».

Η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «ανασχηματισμό παρωδία», που «εξελίχθηκε σε μουσικές καρέκλες». Και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης με αυτόν τον ανασχηματισμό αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την κυβέρνησή του ούτε το κόμμα του. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια νέα εναλλακτική πρόταση. Αριστερή και προοδευτική. Ενα ισχυρό αντίβαρο κυβερνητικής προοπτικής απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ., που πλέον εξαντλεί τον πολιτικό χρόνο και το πολιτικό της προσωπικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT