Φάμελλος: Δεν αμφισβητείται η θέση του Κασσελάκη

Φάμελλος: Δεν αμφισβητείται η θέση του Κασσελάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να γίνει καλύτερος. Αυτό αποφασίσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε πως, με φόντο και την απόφαση του συνεδρίου, «δεν αμφισβητείται ο ρόλος και η θέση του Στέφανου Κασσελάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να γίνει καλύτερος. Αυτό αποφασίσαμε» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος σχολιάζοντας πως «την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος έχει την καρέκλα. Και πολλές φορές όταν εγκλωβίζονται οι πολιτικοί μόνο στη διεκδίκηση της καρέκλας και στις προσωπικές διαδρομές, τελικά η πολιτική εγκλωβίζεται στο ρουσφέτι. Οι προσωπικές διαδρομές στην πολιτική για εμένα δεν έχουν σημασία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία είναι η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. το ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως επιχειρεί να προβάλει ένα κεντρώο και φιλελεύθερο προφίλ, «αλλά δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουν όλοι οι πολίτες τα ίδια δικαιώματα. Ούτε στο να πάρεις άδεια για μια επιχείρηση, ούτε στο να πάρεις δάνειο, ούτε για να μπεις στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ούτε στο να διοριστείς. Αυτό απαξιώνει την πολιτική και πάει πίσω και τη δημοκρατία μας».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα πως «έχουν αφήσει ένα βαρύ αποτύπωμα στο πολιτικό σύστημα καθώς υπάρχει ένα ερώτημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας προς όλους».

«Δεν ήταν αρκετό το αποτέλεσμα για να δημιουργήσει την ανατροπή που θέλαμε, αλλά ήταν μια επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει άμεσα να συζητήσουμε στα όργανα του κόμματος για το μήνυμα των ευρωεκλογών, να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τις προτάσεις μας για το μέλλον» είπε, προσθέτοντας πως «η κοινωνία αναρωτιέται αν οι πολιτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες», είπε ο κ. Φάμελλος, εκτιμώντας πως το ποσοστό της αποχής στην Ελλάδα είναι «ιδιαίτερα ανησυχητικό» και «αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα των ευρωεκλογών».

Αναφερόμενος στον υπόθεση Αυγενάκη, ο Σ. Φάμελλος κάλεσε τη Ν.Δ. να «δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις» για τον πρώην υπουργό και βουλευτή της πλειοψηφίας, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος. «Οποιοδήποτε στοιχείο βίαιης συμπεριφοράς από πολιτικό πρόσωπο είναι καταδικαστέο και δεν συνάδει με τους ρόλους που εκπροσωπούμε έναντι της κοινωνίας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τη Ν.Δ. και από τον κ. Αυγενάκη και να ενεργοποιηθούν όλες οι προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής. Το βίντεο έχει ξεκάθαρες αποδείξεις. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα».

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ο κόσμος έχει αγωνία για το πώς ζει, έχει αγωνία για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, για το εισόδημα, την Υγεία και την Παιδεία. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απάντηση στην κοινωνία για το πως θα υπάρξει μια προοδευτική διέξοδος. Το μήνυμα των ευρωεκλογών δημιούργησε και σε εμάς πολλές απαιτήσεις: Οτι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών και πρέπει να είμαστε και περισσότερο συνετοί στις τοποθετήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT