Μ.Γλέζος: «Ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία»

Μ.Γλέζος: «Ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παρερμηνεία των δηλώσεών του για τη δυνατότητα συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε γραπτή δήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στην οποία είναι ηγετικό στέλεχος, ο Μανώλης Γλέζος.

Οπως ανέφερε: «είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. 'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία – συνεπώς επικίνδυνοι – ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Μανώλη Γλέζου ότι αν η ΝΔ εγκαταλείψει τη μνημονιακή της πολιτική, το κόμμα του δεν θα έχει αντίρρηση να συνεργαστεί μαζί της.

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, σχολιάζοντας τα σενάρια περί δυνατότητας συγκυβέρνησης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δύναμή της.

«Η πρόταση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ είναι αποδοχή ότι έχει χάσει τη δύναμή της. Ζητά δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ. Αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική της να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες, αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο, το σενάριο να συμμετέχει το κόμμα του σε έναν μεγάλο συνασπισμό, κάνοντας λόγο για «ψεύτικο δίλημμα» και «πρόσκληση συνενοχής».

Με αφορμή την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η πρόσκληση του μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα που κάνετε μέσα από τις χειραγωγούμενες ειδήσεις των ΜΜΕ, είναι σαφέστατα πρόσκληση συνενοχής στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που εφαρμόζετε και οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση. Μας καλείτε σε λογική συμπαιγνίας. Την απάντηση τη δίνει ο ελληνικός λαός. Την Πομπηία -που οδηγείτε τα πράγματα- θα τη χρεωθείτε μόνοι σας και όχι οι δυνάμεις που αγωνίζονται για να ξαναστηθεί στα πόδια της η χώρα. Όλα τα άλλα είναι ψεύτικα διλήμματα των δελτίων ειδήσεων των 8».

Ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», υποστήριξε: «Δεν πρόκειται να μιλήσουμε με τον Τόμσεν και τους άλλους δύο της παρέας του. Αυτοί είναι υπάλληλοι των δανειστών».

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «θα μιλήσει με τους ίδιους τους δανειστές- θα μιλήσει με τη γερμανική κυβέρνηση, θα μιλήσει με το ΔΝΤ, θα μιλήσει με την ολλανδική κυβέρνηση» και εκτίμησε πως «όταν οι δανειστές θα έχουν μπροστά τους μία κυβέρνηση από τη μία πλευρά υπεύθυνη και δεύτερον, θα έχουν μία κυβέρνηση αποφασισμένη να τα υλοποιήσει, είμαστε βέβαιοι -ή να πω σχεδόν βέβαιοι- ότι θα σκεφθούν λογικά, ρεαλιστικά: «Θα πάρουμε αυτά που μας δίνει η κυβέρνηση ή δεν θα πάρουμε τίποτα;».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή