Ένταση και αντιπαραθέσεις στη δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Ένταση και αντιπαραθέσεις στη δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, την οποία- μεταξύ άλλων -κατηγόρησε ότι "έστησε" την υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος τους τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, "σημάδεψε" την 5η μέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Θέλοντας να αποδομήσει την έρευνα που διενήργησε η οικονομική επιθεωρήτρια, ο Αλ. Κούγιας -εκ των υπερασπιστών του Μ. Λεμούσια- κατήγγειλε την οικονομική επιθεωρήτρια ότι ενήργησε "μεροληπτικά" και "προκατειλημμένα" σε βάρος των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Λεμούσια, περιορίζοντας την έρευνά της μόνο στα όσα της υπέδειξαν ο πρώην ταμίας Παναγιώτη Σαξώνη και ο δικηγόρος του Ευθύμιος Καυκόπουλος, με τους οποίους συνεργάστηκε σε απόλυτο βαθμό. "Έγινε στήσιμο από σας σε βάρος των Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια" είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Κούγιας απευθυνόμενος στη βασική μάρτυρα.

 Ο ίδιος, λίγο αργότερα, στρέφοντας εκ νέου τα "βέλη" του εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας, τη ρώτησε εάν ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο με τον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, πρόεδρο Εφετών Γιώργο Αποστολάκη κι αν διατηρεί μαζί του φιλικές σχέσεις. Απαντώντας, η Αν. Τσεμπερά είπε ότι γνώρισε τον κ. Αποστολάκη πρώτη φορά στην έδρα, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά της δίκης το περιεχόμενο της παραπάνω ερώτησης.

Εξετάζοντας την οικονομική επιθεωρήτρια, η οποία καταθέτει για 4η μέρα, ο υπερασπιστής του Μ. Λεμούσια στάθηκε στην πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξε ο Π. Σαξώνης, τονίζοντας ότι "όσα χρήματα έκλεβε, τα επένδυε στις επιχειρήσεις του".

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε, για πρώτη φορά, ότι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, πέρα από την ενασχόλησή του με τη νυχτερινή διασκέδαση και τον αθλητισμό, δραστηριοποιείτο και στον κατασκευαστικό κλάδο, μέσω εταιρείας στην οποία ήταν συνέταιρος, κάτι που παραδέχθηκε ο Π. Σαξώνης.

Ερωτηθείσα δε γιατί δεν ερεύνησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην ταμία, όταν διαπίστωσε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, η Αν. Τσεμπερά απάντησε ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τής δόθηκε εντολή να περιορίσει την έρευνα μόνο στους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Πάντως, η μάρτυρας επέμεινε στις ευθύνες των προϊσταμένων του Π. Σαξώνη, οι οποίοι ουδέποτε έλεγξαν τη διαχείρισή του, ενώ είναι χαρακτηριστική η κατηγορηματική απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από έδρας για το εάν ο πρώην ταμίας "έστησε" μόνος του την υπεξαίρεση. "Όχι. Δεν διαπίστωσε ότι ήταν τόσο ευφυής".

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη (4/2) με την εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας από τους υπόλοιπους υπερασπιστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή