Συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου με ανοιχτές διαδικασίες, προαναγγέλλουν οι «58»

Συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου με ανοιχτές διαδικασίες, προαναγγέλλουν οι «58»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου με ανοιχτές διαδικασίες, με στόχο «την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα ανανεώσουν το πολιτικό δυναμικό της παράταξης και της χώρας», κάνουν λόγο οι «58», σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ενόψει των ευρωεκλογών και της εναρκτήριας Συνδιάσκεψης της παράταξης.

Όπως τονίζεται, τόσο σε αυτή όσο και στις πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου, «η παράταξη θα είναι ανοιχτή σε νέες συμμετοχές και προσχωρήσεις», ενώ αναφορά γίνεται και στην παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στην πρώτη Συνδιάσκεψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για τη σύγκλιση των δυνάμεων της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης ενόψει των ευρωεκλογών. Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενότητα  χρειάζεται τώρα να σχεδιάσουν από κοινού τα επόμενα βήματα που θα καταλήξουν στηδιοργάνωση της Συνδιάσκεψης.

Το εγχείρημα θα προχωρήσει μόνο αν έχει την πνοή πολιτικής ανασυγκρότησης του χώρου και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, καθ΄όλη την πορεία, από όλους όσοι συμμετέχουν. Οι διαδικασίες συγκρότησης απευθύνονται στους πολίτες η συμμετοχή των οποίων αποτελεί εγγύηση για την υπέρβαση των ορίων της επιρροής των κομμάτων και των κινήσεων που μετέχουν. Η ενότητα και η αναγέννηση του χώρου είναι οι θεμελιακές αξίες της προσπάθειάς μας.

Η πολιτική παρουσία του ευρύτερου σχήματος, αρχίζοντας από την πρώτη Συνδιάσκεψη με την παρουσία του Μάρτιν Σουλτς, πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτόν τον χαρακτήρα.

Τόσο στην εναρκτήρια Συνδιάσκεψη, όσο και στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, η παράταξη θα είναι ανοιχτή σε νέες συμμετοχές και προσχωρήσεις.

Η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου θα πρέπει να γίνει με ανοιχτές διαδικασίες και με στόχο την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα ανανεώσουν το πολιτικό δυναμικό της παράταξης και της χώρας."

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή