Αποχωρήσεις από ΔΗΜΑΡ προς τους «58»

Αποχωρήσεις από ΔΗΜΑΡ προς τους «58»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμενόμενη ρήξη στη ΔΗΜΑΡ έμελλε να επισημοποιηθεί χθες, λίγες μέρες πριν ο κ. Φώτης Κουβέλης ανακοινώσει τις μετεγγραφές πρώην πράσινων στελεχών στην «ομάδα» του, επιζητώντας τη διεύρυνση της εκλογικής του απήχησης. Η «Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση» που συγκροτήθηκε την Παρασκευή από περίπου 70 πρώην και νυν μέλη της ΔΗΜΑΡ, κατ’ ουσίαν επιβεβαίωσε χθες την αποχώρησή της από την Αγ. Κωνσταντίνου και τη σύμπλευσή της με τους «58». «Η Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση συγκροτείται εκτός Δημοκρατικής Αριστεράς» ανεγράφη στην πρώτη ανακοίνωση του νέου μορφώματος. Ως εκ τούτου, η διευκρίνιση της ΑΜΕΚ ότι «στην πρώτη ιδρυτική της συνάντηση δεν ελήφθη κάποια απόφαση» σχετικά με το αν υπάρχει ασυμβίβαστο να είναι κάποιος και μέλος της ΔΗΜΑΡ, είναι πλέον δευτερευούσης σημασίας.

Της εξέλιξης αυτής είχε προηγηθεί η οργισμένη αντίδραση του ίδιου του κ. Κουβέλη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του. Καταλόγισε δημοσίως στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν το σχέδιο των «58» ότι «υπονομεύουν» το κόμμα τους και κάλεσε τα μέλη της Ε.Ε. «να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜΑΡ και να αποτρέψουν ανάλογες ενέργειες». Η αναφορά αυτή του κ. Κουβέλη εκτός βέβαια από τα μέλη της ΑΜΕΚ αφορούσε και πλέον προβεβλημένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Φωτογράφιζε τον κ. Γρ. Ψαριανό και, πρωτίστως, τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου της Αγ. Κωνσταντίνου, Ανδ. Παπαδόπουλο, ο οποίος ακόμη και χθες επέλεξε να είναι κεντρικός ομιλητής μιας ακόμη εκδήλωσης των «58», καλώντας μάλιστα και πάλι τον κ. Κουβέλη να προσέλθει στον διάλογο με τους «58».

Τα προβλήματα, ωστόσο, του κ. Κουβέλη μάλλον υπερβαίνουν τις εκκλήσεις του κ. Παπαδόπουλου. Ολες οι πληροφορίες θέλουν τον μέχρι πρότινος «σίγουρο» εταίρο του κ. Ανδ. Λοβέρδο να ανακοινώνει -πιθανώς αύριο- τη στράτευσή του με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» στην κατεύθυνση δημιουργίας της ελληνικής «Ελιάς». Ετσι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα κληθεί πιθανώς να πείσει τους ψηφοφόρους του ότι η διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ θα επιτευχθεί με τους κ. Π. Μπεγλίτη, Χ. Καστανίδη και Στ. Μανίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή