Κόβονται οι γέφυρες μεταξύ Λοβέρδου, ΔΗΜΑΡ

Κόβονται οι γέφυρες μεταξύ Λοβέρδου, ΔΗΜΑΡ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιήσει τις οριστικές του αποφάσεις ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος για το αν θα συμπράξει με τη ΔΗΜΑΡ ενόψει των ευρωεκλογών ή με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» στο εγχείρημα της γνωστής «Ελιάς».

Εκπροσωπώντας τον πρώην υπουργό, οι κ. Χρ. Αηδόνης και Ευθ. Καρδαράς μετέβησαν χθες στην Αγ. Κωνσταντίνου και είχαν μια τελευταία βολιδοσκοπική συνάντηση με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλο και τον κ. Σάκη Παπαθανασίου. Κατά πληροφορίες, ωστόσο, και οι δύο πλευρές δεν μετέβαλαν τις θέσεις τους. Ο μεν κ. Λοβέρδος διαμήνυσε εκ νέου τον όρο του να βρεθεί ένα εντελώς νέο όνομα για τον σχηματισμό προκειμένου να συμπράξει με τον κ. Κουβέλη, οι δε εκπρόσωποι της Αγ. Κωνσταντίνου υπονόησαν ότι ο κ. Κουβέλης θεωρεί αδιανόητο να αλλάξει το όνομα της «ομάδας» του χάριν της μεταγραφής του κ. Λοβέρδου. Και καθώς και οι δύο πλευρές διεπίστωσαν ότι η παράταση της διαπραγμάτευσής τους λειτουργεί επί ζημία όλων, οι εκπρόσωποι της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» δεσμεύθηκαν να απαντήσουν οριστικά στη ΔΗΜΑΡ μετά την αποψινή συνεδρίαση του Πολιτικού τους Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι όλες οι ενδείξεις θέλουν τον πρώην υπουργό να προκρίνει πλέον τη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ και τους «58», εξέλιξη που προωθεί εκ μέρους των τελευταίων και ο κ.Ν. Μπίστης ο οποίος έδωσε δημόσια «άφεση αμαρτιών» στον κ. Λοβέρδο για την επιλογή του να απαξιώσει προσφάτως τους «58» χαρακτηρίζοντάς τους «εκπροσώπους του κανενός και φορείς του τίποτα».

Εν τω μεταξύ, χθες, η ΔΗΜΑΡ αντικατέστησε τον γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Αμοιρίδη με τον κ. Δημ. Αναγνωστάκη, καθώς στον πρώτο αρκετοί βουλευτές καταλόγιζαν ότι προκαλούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που επέλυε. Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο., ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε έπειτα από καιρό και με τον Γρ. Ψαριανό ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ. Ετσι το «πρόβλημα» εστιάζεται πλέον στον κ. Ανδ. Παπαδόπουλο, στον οποίο η Αγ. Κωνσταντίνου εμμέσως πλην σαφώς διαμηνύει, πια, να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, αν η απόφασή του είναι να στηρίξει τους «58».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή