Αρνηση Ψαριανού στον Φ. Κουβέλη

Αρνηση Ψαριανού στον Φ. Κουβέλη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γνωστά προβλήματα της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να προστίθεται τις τελευταίες ώρες και αυτό της επιλογής των υποψηφίων της στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά πληροφορίες, στην πρόταση που έκανε ο κ. Φ. Κουβέλης στον κ. Γρ. Ψαριανό να κατέλθει στην Περιφέρεια Αττικής, ο τελευταίος δεν του απάντησε θετικά, υπογραμμίζοντας μάλιστα την ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ να στηρίξει γενικώς πρόσωπα που θα τύχουν της αποδοχής όχι μόνον των «58», αλλά και του ΠΑΣΟΚ! Εκνευρισμό, παράλληλα, προκάλεσε στην Αγ. Κωνσταντίνου και η επιλογή του κ. Βασ. Οικονόμου να αυτοπροταθεί ως υποψήφιος για την ίδια θέση, δεδομένου ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν.

Το ευρύτερο πρόβλημα, ωστόσο, που προφανώς ανησυχεί τον κ. Κουβέλη είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά μόνη της και στις 13 Περιφέρειες και επομένως θα διαφανεί η πραγματική εκλογική της απήχηση μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Επιπλέον, δε, από τις επιλογές που θα κάνει στα πρόσωπα, αναπόφευκτα θα αναδειχθεί και το αν η ιδεολογική πλάστιγγα της ΔΗΜΑΡ γέρνει πλέον επ’ αριστερά ή επί δεξιά. Ετσι, ενώ για παράδειγμα ο κ. Γ. Πανούσης θεωρείται από πολλούς ιδανική περίπτωση να κατέλθει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από άλλους χαρακτηρίζεται εσφαλμένη επιλογή, λόγω της σταθερής άποψής του «η ΔΗΜΑΡ να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Αντιστοίχως, το μετριοπαθέστερο προφίλ του κ. Δημ. Αναγνωστάκη τον καθιστά μεν φαβορί για την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, πλην όμως στην Αγ. Κωνσταντίνου ανησυχούν για το έλλειμμα αναγνωρισιμότητάς του.

Κατά τα λοιπά, είναι ζήτημα ωρών πλέον η ανακοίνωση της μετεγγραφής στη ΔΗΜΑΡ των κ. Χ. Καστανίδη, Π. Μπεγλίτη και Στ. Μανίκα ως προφανής προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού στο ναυάγιο της σύμπραξης του κ. Κουβέλη με τον Ανδρ. Λοβέρδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή